Sint-Adelbertabdij
Abdij van Egmond

Nieuws van de Abdij

Op Goede vrijdag is de abdijwinkel gesloten

Gepubliceerd op: 10-04-2017

Op Goede vrijdag is de abdijwinkel gesloten

bijzonder concert in Liobaklooster: Nynke Laverman - de Wachter

Gepubliceerd op: 06-04-2017

Het verhaal (Nederlands) en de liederen (Fries) vertellen over liefde, over leven, sterven en rouw, en de zoektocht naar eenheid, door de dood heen: eenheid tussen geliefden, mens en natuur, leven en dood.

De muziek is meeslepend, spannend, onheilspellend, verrassend en laat zich luisteren als een avontuurlijke tocht door een sprookjesachtig bos.

Aanvang optredens

zondag 14 mei 16.00 uur

zondag 14 mei 20.00 uur

Kaarten bestellen : info@liobaklooster.nl    

meer informatie hier

dagorde in de goede week en Pasen

Gepubliceerd op: 05-04-2017

Diensten in de Goede Week en met Pasen

Palmzondag: 09.30u: Palmwijding (bij de tombe) en Hoogmis

Witte Donderdag :

      09.30u : Boeteviering

      17.00u : Avondmaalsmis met voetwassing

      20.00u : Dagsluiting

Goede Vrijdag:

      06.00u : Morgendienst

      09.30u : Lezingendienst

      15.00u : Lijdensherdenking

      20.00u : Dagsluiting

Stille zaterdag:

      06.00u : Morgendienst

      09.30u : Lezingendienst

      17.00u : Avonddienst

      22.15u : Paaswake (tot ong. 01.00u)

Eerste Paasdag:

    08.30u : Morgendienst

    10.00u : Paasmis

    17.00u : Avonddienst met processie naar Kerkhof.

    20.00u : Dagsluiting


Onze nieuwe koers: terug naar meer stilte

Gepubliceerd op: 24-03-2017

Stilte en spiritualiteit worden het hoofdaanbod van de gastvrijheid die de Abdij de komende tijd aan haar bezoekers wil bieden. Dit brengt met zich mee dat we de openingstijden van de winkel en het museum wijzigen en het restaurant sluiten. 


met ingang van 3 april 2017:

Gewijzigde openingstijden winkel en museum:

Dinsdag t/m zaterdag: geopend van 12:00 tot 16:30 uur

Abdijrestaurant gesloten.


Terug naar meer stilte met dierbare ontmoetingen

Wat komen mensen zoeken bij de abdij? Minstens drie waarden: stilte, inspiratie, gebed. Dat de Abdij een plek is die verbindt met de oude geschiedenis van Holland spreekt ook erg aan. Het museum, maar ook de omgeving maken dat tastbaar. Natuur, cultuur en religie vullen elkaar aan.

Waar elders veel kloosters bij gebrek aan roepingen sluiten, mag onze abdijgemeenschap zich verheugen over aanwas. Het noviciaat telt momenteel weer een groep nieuwe jonge broeders. Die verjonging maakt het mogelijk om de kaarsenmakerij en winkel beter bij het kloosterleven te laten aansluiten. De kaarsenmakerij en de winkel zullen weer worden geleid door een broeder. Abdij, winkel en kaarsenmakerij komen meer in elkaars verlengde te liggen en daarmee komt de Abdij (meer dan voorheen) terug bij haar waarden.

Wij blijven zo mogelijkheden scheppen voor dierbare ontmoetingen met broeders die aanwezig zijn. De positieve ontwikkelingen in de Abdij bieden een basis voor het vertrouwen om op zoek te kunnen gaan naar nieuwe wegen om het geloof en de waarden van het contemplatieve leven te delen, om te werken aan een nieuwe balans tussen ontmoeting en stilte. Stilte en spiritualiteit worden het hoofdaanbod van de gastvrijheid die de abdij de komende tijd aan haar bezoekers wil bieden.

En u kunt natuurlijk bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment aan kaarsen, boeken en religieuze producten.

Rondleidingen en ons actuele cursusaanbod

De inlooprondleidingen vinden iedere zaterdag plaats om 13:30 uur. Ons actuele cursusaanbod vindt u op onze website onder bezinningsaanbod.

Kom en Zie - weekend juni 2017

Gepubliceerd op: 24-01-2017

In het Pinksterweekend van 2 tot 4 juni 2017 organiseert de Abdij van Egmond weer haar "Kom en Zie- weekend" voor mannen die de roep van hun hart willen volgen en met monnikenleven willen verkennen. Voor meer informatie kijk ook hier

Lezing Anselm Grün op 23 juli in de Abdijkerk

Gepubliceerd op: 05-01-2017

Op 23 juli aanstaande geeft Anselm Grün een lezing in de Abdijkerk.

Anselm Grün werd in 1945 geboren in een gezin met zeven kinderen. Op zijn 19e trad hij in als monnik. In 1978 begon hij met schrijven, naast zijn functie als kellenaar. Dat resulteerde in meer dan 150 boeken, die inmiddels bijna dertig talen zijn vertaald.

U kunt zich hier aanmelden voor de lezing.

Feest! Weet wat je viert

Gepubliceerd op: 16-12-2016

Iedere dag ontvangt de Abdij schoolklassen die de expositie 'Feest! Weet wat je viert' komen bekijken. De kinderen doen de kijktocht, spelen het spel "reis mee naar Betlehem, en kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. En er is een wensboom waarin wensen, groot en klein, kunnen worden gehangen.

Feest! Weet wat je viert

Ieder jaar is het Advent, Sinterklaas, Kerstmis en Driekoningen. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis? In het bezoekerscentrum is een expositie ingericht rond dit thema. Groot en klein ontdekken aan de hand van bijzondere voorwerpen nog veel meer over deze feesten en de tradities die erbij horen.

De wensboom

Rondleidingen op zaterdag

Gepubliceerd op: 23-09-2016

Vanaf 1 oktober kunt u weer elke zaterdag meelopen tijdens een rondleiding bij de Abdij van Egmond.

De rondleiding start om 13.30 uur, en kost € 5,- p.p.

Wilt u op een andere dag een rondleiding volgen? Dat kan voor groepen vanaf 10 personen. Belt u voor de mogelijkheden naar: 072 5062786.

We zien uit naar uw komst!

Kloostergids van Jan-Willem Wits bij uitgeverij KOK

Gepubliceerd op: 01-12-2015

In Eerste Hulp Bij Kloosterbezoek vind u toegankelijk geschreven informatie over kloosters en kloosterordes. Hoe word je monnik? Hoe vroeg word je gewekt? Auteur Jan-Willem Wits geeft antwoord op zulke praktische vragen. Deze handige informatiegids voor kloostergangers geeft een beschrijving van het kloosterleven. Wat kun je verwachten wat betreft leefritme, de dagindeling, de regels en de gebruiken in kloosters? Van de belangrijkste kloosters vind u korte monografieën, aangevuld met interviews. Dit boekje is verkrijgbaar in onze abdijwinkel.

Abdij van Egmond op Radio Maria

Gepubliceerd op: 30-11-2015

Elk weekend van de even weken op zaterdag en zondag ochtenddienst om 7.00 uur, de avonddienst om 17.00 uur en de eucharistieviering op zaterdag om 9.30 uur. In de zomer bovendien 3 keer op zondag de eucharistieviering om 9.30 uur te weten: zondag 1 juni, zondag 13 juli en zondag 24 augustus. Meer informatie op de website van Radio Maria

Monnik van Egmond worden?

Gepubliceerd op: 01-11-2015

Broeder Beda heeft een nieuwe website ontworpen over roeping en geroepen worden met informatie over een leven als broeder in onze abdij.  In de linkerkolom op deze pagina kunt u op 'roeping' klikken om de site te bezoeken of klik hier.

Vrijwilligers gezocht!

Gepubliceerd op: 01-10-2015

De groenwerkgroep van de Abdij van Egmond helpt ons bij het onderhoud van de abdijtuinen. Ze doen dit geweldige werk elke tweede zaterdag van de maand (met abdijlunch). Meer informatie kunt u nalezen op hun  eigen website www.abdijtuinegmond.nl. Ze zijn op zoek naar versterking en zoals u ziet op hun website is het ook nog gezellig ook! Het Landschap Noord-Holland coördineert de activiteiten. Interesse? Neem dan contact op met  dhr. Herman van de Bovenkamp 06 33 702 975