Monnik Worden

Als je je wil orienteren op het monastieke leven nodigen wij je uit om een weg van onderscheiding te gaan, die verschillende stappen kent.

  • Kandidaat tijd

Na de eerste contacten maken we een afspraak voor een bezoek aan onze abdij. Je verblijft dan een weekend of een midweek in het gastenverblijf.

  • Ervaringsperiode

De volgende etappe is die van het meemaken. Als kandidaat leef je in de abdij en doe je gedurende drie maanden mee met alle facetten van het leven van de communiteit. Zo is er gelegenheid om elkaar wederzijds te leren kennen.

  • Postulaat

Indien je na de ervaringsperiode besluit tot een leven als monnik begint het postulaat. Je wordt postulant en neemt deel aan het reguliere leven van de communiteit. Je komt in het koor, krijgt eigen taken en doet mee aan de lessen voor algemene religieuze vorming. Deze etappe duurt negen maanden tot een jaar en kan verlengd worden.

  • Noviciaat

Dan vraag je als postulant om als novice tot de communiteit te worden toegelaten. Je ontvangt het monastiek habijt en begint de tweejarige periode van het noviciaat. Je verdiept je bijzonder in je relatie tot God en in je kennis van het monastieke leven.

  • Tijdelijke professie

Wanneer het noviciaat geëindigd is, leg je als novice de religieuze geloften af voor drie jaar. Na deze periode kan je de eeuwige geloften afleggen en ontvang je de monnikswijding.

Het priesterlijk dienstwerk is uitsluitend bestemd voor wie daartoe door de communiteit worden geroepen.

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden