Sint-Adelbertabdij
Abdij van Egmond

Welkom in het gastenhuis van de Abdij van Egmond

U bent van harte welkom in het gastenhuis van de Sint-Adelbertabdij.

Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen. Een oord waar men zich erop toelegt ´vrij te worden voor God´, naar de wapenspreuk van dit huis: ´Deo Vacare´. Vrij zijn voor God strekt zich ook uit naar onze evenmens: een open houding naar ieder die bij ons aanklopt. Een luisterbereidheid voor wie zijn hart wil uitstorten. Een woord van bemoediging en vrede voor allen die zoeken naar hun weg door het leven. 

Wij waarderen het zeer als u enkele dagen als gast ons leven wilt delen. De monniken stellen het dan ook erg op prijs als u de getijdengebeden in de kerk alsook de maaltijden bijwoont.

U kunt een verblijf boeken van twee tot zeven nachten en maximaal twee reserveringen per persoon per jaar zijn mogelijk. Er zijn enkele tweepersoonskamers beschikbaar. Bij groepen met een eigen dagprogramma wordt gevraagd hierin onze dagorde op te nemen. 

Kijk hier hier voor ons aanbod geleide retraites. Dit zijn verdiepende cursussen gecombineerd met verblijf als gast in de abdij.

ABDIJDAGEN
Enkele dagen per jaar is het mogelijk om één dag bij de abdij mee te maken zonder overnachting, dit zijn de zogeheten Abdijdagen. Tijdens deze dagen (altijd op een vrijdag) volgt u een programma dat begeleid wordt door enkele vrijwilligers en de gastenbroeders van de abdij. De bijeenkomst is in één van de bijgebouwen van de abdij: de Jeroen van Noordwijk zaal. Een belangrijk element is de dagorde van de monniken; in de kerk komen we samen om deel ten nemen aan de gebedsgetijden.
Het programma ziet er in het kort als volgt uit:
09.30 Eucharistieviering in de kerk
10.30 Koffie en uitwisseling/kennismaking
11.00 Zangles, psalmzang oefening van één van de broeders
11.30 Yogales of meditatie
12.30 Middaggetijden in de kerk en aansluitend broodmaaltijd of warme maaltijd
14.00 Gesprek over Bijbeltekst in groepjes
15.00 Theepauze
15.30 Gebedsdienst met de deelnemers van de abdijdag
16.00 Wandeling op eigen gelegenheid / stille tijd / meditatieve invulling
17.00 Vespers in de kerk
17.30 Korte uitwisseling ervaringen en afscheid nemen
In 2018 zijn de nog volgende dagen gepland:
- 7 september 2018
- 30 november 2018
De kosten zijn ongeveer 30 euro per persoon, maar dit is afhankelijk van het aantal deelnemers (bij meer deelnemers zijn de kosten lager).
U kunt zich aanmelden via egmondabdijdagen@gmail.com. U ontvangt van de aanmelding een bevestiging per e-mail. Er kunnen maximaal 15 personen per keer meedoen. Aanmelden kan tot een week voorafgaande aan de abdijdag. De bijdrage kan achteraf worden betaald in contanten of worden gepind.

Gastenhuis
Gastenhuis
Gastenhuis