Benedictushof

In de Benedictushof is sinds 1945 de kaarsenmakerij gevestigd waar de monniken samen met vrijwilligers op traditionele wijze kaarsen maken en kunstzinnig beschilderen met religieuze- en profane afbeeldingen, geschikt voor kerkelijk gebruik, maar ook voor bij u thuis of om cadeau te doen: dompel-, tuin, – en tafelkaarsen, al dan niet kunstzinnig beschilderd in ons atelier.

In de abdijwinkel kunt u zich een mooi souvenir verwerven zoals Oosters-orthodoxe iconen, heiligenbeelden, kandelaren, wierookbranders.


In de gespecialiseerde boekhandel vindt u boeken over onder andere theologie, filosofie, spiritualiteit, poëzie, enzovoorts.  Verder vindt u in de winkel verschillende producten gemaakt in onze abdijkeuken met planten en vruchten uit onze eigen tuin, zoals jam, mosterd, kruidenoliën, maar ook veel producten van kloosters uit binnen- en buitenland.
En wat dacht u van de traditioneel gefabriceerde abdijkaas, afkomstig van de Bergense kaasboerderij de Franschman, naar speciaal recept van broeder Thijs?

Ook is hier het heerlijke Egmonds abdijbier verkrijgbaar, ambachtelijk gebrouwen door Brouwerij Egmond met biologisch geteelde granen. In licentie met de abdij van Egmond, voorzien van water uit de Sancti Adalberti bron.


Een ware plek van ontmoeting voor bezoekers, bedevaartgangers, fietsers en wandelaars is onze smaakvol ingerichte Gasterij Benedictushof, alwaar u wisselende exposities kunt bewonderen en een bezoekje aan ons museum kunt brengen.
Wilt u nog meer cultuur opsnuiven laat u dan verrassen door een van onze professionele gidsen die rondleidingen verzorgen in de monastieke wereld van Egmond, Abdijkerk, kloostertuinen, kaarsenmakerij en atelier, etcetera

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden