Geen producten in je winkelmand.

Nieuws

Aarden in de Zomer: 4 daagse retraite

Er zit veel tuin in de liturgie” zei ooit een Egmonder monnik. “De tuin is humus voor de ziel.” 

Vier dagen om te aarden met je zintuigen  en in stilte te genieten van de rijkdom van de aarde, de abdijtuinen. Vier dagen met ruimte voor persoonlijke verdieping, buiten met binnen te verbinden en stil te staan bij het leven en spiritualiteit van Benedictus, de monniken en hun project  De Levende Aarde.

We staan stil bij teksten uit het getijdengebed, maar ook bij bloemen, kruiden, groenten en vlinders in de diverse tuinen en kassen van de abdij en hun betekenis als voedsel voor lijf en ziel. Er wordt informatie gegeven over de symboliek van bomen en bloemen, het gebruik van kloosterkruiden en het belang van een gezonde bodem in combinatie met tuinwandelingen.

Begeleiding en inleidingen: Tini Brugge samen met broeders en andere betrokkenen bij de abdijtuinen.

Als u ook wilt deelnemen aan de Kruidendag! op 18 juni is het mogelijk om met korting  een extra overnachting te reserveren.

Aarden in de zomer: binnen en buiten verbinden

Er zit veel tuin in de liturgie” zei ooit een monnik van deze abdij. “De tuin is humus voor de ziel.” 

Rond het feest van St. Jan, kun je dit ontdekken. We staan in deze 3-daagse retraite stil bij teksten uit het getijdengebed, maar ook bij bloemen, kruiden, groenten en vlinders in de diverse tuinen en kassen van de abdij. Zo kom je op het spoor van hun betekenis als voedsel voor lijf en ziel. Er wordt informatie gegeven over de symboliek van bomen en bloemen, het gebruik van kloosterkruiden en het belang van een gezonde bodem. We  sluiten aan bij het ritme van de monniken en verbinden leven en spiritualiteit van Benedictus met de kloostertuin en het abdijproject  De Levende Aarde. Persoonlijke verdieping staat centraal door buiten met binnen te verbinden en omgekeerd. Dagen om te aarden door zintuigen te gebruiken en in stilte te genieten van de rijkdom van de aarde.

Begeleiding en inleidingen: Tini Brugge samen met broeders en andere betrokkenen bij de abdijtuinen. Verblijf op basis van volpension in het gastenhuis van de abdij.

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2021, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden

Binnenkort is onze webshop actief en kunt u online abdijproducten bestellen Sluiten