07
okt 2024

Periode

maandag, 07-10-2024 - 10-10-2024

Tijd

15:00 - 15:00

Locatie

gastenhuis Abdij

Docent

José Sueters en broeder Johannes

Prijzen

€ 375

Aantal open plekken

9
Inschrijven

Vierdaagse: Ontmoeting

Een creatieve vierdaagse workshop voor ziel én lichaam.  U maakt kennis met het levensritme van de monniken. Daar tussendoor geweven is een programma met als onderwerp ontmoeting.  Ontmoeten kan in een abdij op vele manieren: we ontmoeten de broeders, de Regel van Benedictus, de verhalen uit de bijbel maar ook onszelf, de ander, onze omgeving, de stilte en mogelijk ontmoeten we dát wat ons overstijgt.

Het programma zal licht, speels, ernstig, en verdiepend zijn. We zeggen ja tegen dat wat er op ons toekomt. We ademen. We zien de ander. We laten onze zintuigen ontwaken:  horen, kijken, nabij zijn, we verwonderen ons. Dat doen we met aandacht voor onszelf en in zorgvuldigheid met elkaar.
Tijdens het programma komt naast het brein ook het hart en het lijf in beweging, het krijgt handen en voeten. Het krijgt stem. Er zal muziek klinken om het bewegen te ondersteunen. Het programma wordt geleid door José Sueters en broeder Johannes.

U verblijft deze vier dagen ( drie nachten) in het gastenhuis van de abdij op basis van vol pension in een eenpersoonskamer met eigen douche en toilet. De prijs is inclusief alle maaltijden, beddengoed, handdoeken, koffie, thee en toeristenbelasting. Het programma eindigt op donderdagmiddag

Over de docent

José Sueters en broeder Johannes

  • José Sueters is clown, trainer, docent en opgeleid als beeldend kunstenaar. Ze werkt als clown voor Tiramisu Foundation. www.visiteclowns.nl. Ze geeft lessen en workshops in het hele land, en trad als clown op tijdens religieuze bezinningsdagen en in de kerk. (www.josesueters.nl). “In mei 1972 bezoek ik voor het eerst de Abdij van Egmond. De psalmen, de stilte, de zee, het levensritme van de monniken, maken een onuitwisbare indruk. Ik draag het tot aan nu met me mee”
Gerelateerde cursussen
06
jul 2024
Muziek
€ 10
11:00 - 12:15
docent: Bram Verheijen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden