13
mrt 2024

Periode

woensdag, 13-03-2024 - 15-03-2024

Tijd

14:00 - 15:00

Locatie

gastenhuis Abdij

Docent

Peter van Asselt en Tini Brugge

Prijzen

€ 315

Vol

Geen kaarten meer beschikbaar

Land Art, verwondering op weg naar Pasen

Creativiteit, natuur, stilte en verdieping staan deze driedaagse retraite centraal.

In de Geest van de Levende Aarde, het ecologisch manifest van de Abdij, organiseren we in deze vastentijd een groene retraite vol creativiteit, natuur en stilte. We laten ons leiden door Thomas Merton en zijn blik op de schepping. Hij verhuisde als monnik van het klooster naar een kluis midden in het bos. Daar veranderde zijn blik en leerde hij opnieuw kijken, luisteren, verwonderen en verdiepen.

Land Art is een vorm die past bij zijn verhaal. Door midden in de tuin aan de slag te gaan dompelen we ons deze dagen onder in de tuinen en de ziel van het klooster. Met teksten van Merton en de basisbegrippen van de Levende Aarde laten wij ons inspireren door Tini Brugge en broeder Geerard.

Humus: Over de tuin van God en het wakker worden van de geest.

Humidus: Bronnen, inspiratie en doordrenken.

Humilitas: Hier wil ik leren van de woorden van Uw vrienden, om zo Uw vriend te worden.

Humanitas: Nieuwe mensen worden, op weg naar Pasen.

Creativiteit is er in de vorm van Land Art met Peter van Asselt, liturgisch arrangeur van de abdij. We gaan onder andere in de tuin en het bos van de abdij aan de slag met het ontdekken van structuren in de natuur om daar verder ons verhaal te scheppen en vorm te geven.

Deelname is op basis van volpension in ons gastenhuis. U verblijft in een eenpersoonskamer met eigen sanitair. Naast het cursusprogramma volgt u de dagorde van de broeders. Begeleiders: br. Geerard Labeur, Tini Brugge en Peter van Asselt.

Over de docent

Peter van Asselt en Tini Brugge

  • - Peter van Asselt is als Bloemstylist verbonden aan de Abdij van Egmond en verzorgt het (liturgisch) bloemwerk op Hoogfeesten en bij bijzondere gebeurtenissen. Samen met Tini Brugge creëerde hij een Levensboom en Kapel van Wijsheid die te zien waren in de Koepelkathedraal in Haarlem tijdens de tentoonstelling ‘Geloof in geluk’. zie ook www.floriashuisvoorbloemen.nl -
  • Tini Brugge is biologe en auteur van boeken en brochures over symbolisch en liturgisch bloemschikken, vaak samen met anderen, zoals “Bloemen voor Moeder Aarde”. Zij ontwikkelde groene websites voor de landelijke Raad van Kerken, waaronder www.inspiratie-tuinen.nl en www.symbolischschikken.nl
Gerelateerde cursussen
16
mrt 2024
Levende aarde
€ 75
10:30 - 16:00
docent: Peter van Asselt en Tini Brugge

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden