Nieuws uit de boekwinkel

Op de website van de abdij heeft u misschien gelezen dat er deze maand twee lezingen zijn van twee schrijvers die zeer geliefd zijn bij vele lezers. Dat zijn op 14 oktober Hein Stufkens en op 26 oktober Eric Galle. Kijkt u op onze website bij het bezinningsaanbod!

Tot aan het morgenlicht’ is de titel van de verzamelbundel van alle gedichten van Hein Stufkens die hij tussen 1981 en 2021 publiceerde in maar liefst dertien dichtbundels. Het boek verscheen in oktober 2022 ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag. Aan de hand van een aantal van die gedichten zal de auteur een lezing houden met als motto het bekende citaat van Kierkegaard: Het leven moet voorwaarts worden geleefd, maar wordt achterwaarts begrepen.

€ 34,95

Het belooft een boeiend reflectie te worden op hoe om te gaan met wat er op ons pad komt: vreugde en verdriet, liefde, afscheid en verlies. De gedichten zijn zo inspirerend dat ze hun weg vonden en vinden naar tal van plekken in de samenleving.

Voorbij het beeld’ is de titel van het nieuwste boek van Erik Galle, waarover hij op 26 oktober 2023 in de Abdijkerk een lezing geeft en waarin hij een belangrijke vraag stelt: Wordt in onze tijd een beeld belangrijker dan de werkelijkheid?

—–        € 22,95

In plaats van iemand te vertellen over wat we gezien hebben, sturen we een foto of een filmpje door. Waarom doen we dat? Erik Galle gaat op zoek naar de impact van de beeldcultuur op onze manier van leven. Hij vraagt zich af wat een beeld eigenlijk is en laat zien hoe onmisbaar beelden zijn voor ons als mens. Dit boek zet daarna bewust nog een stap verder en begeeft zich op weg naar God voorbij het beeld. De God die dan tevoorschijn treedt, is heel verrassend. Hij blijkt een en al toenadering te zijn … en nog veel meer. Voor ieder die ook wil loslaten en de moed zoekt om de vertrouwde beelden te laten vallen, is deze lezing een unieke kans om God opnieuw de ruimte te geven.
Erik Galle praat over zijn ‘Boek van de maand’ met Erik Borgman(Kerknet)

Nieuwste aanwinsten in de boekwinkel

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie