Lezen tijdens de Vasten 

Op 22 februari, Aswoensdag, is de vastentijd begonnen. Alle monniken in de abdij kiezen voor deze tijd een boek dat ze willen lezen als voorbereiding op het Paasfeest. Dit kan natuurlijk ook buiten de abdij. Hieronder een kleine selectie uit onze boekwinkel:

De innerlijke mens

€ 25,–

André Louf (1929 – 2010) is één van de bekendste Westerse monniken van de 20ste eeuw. Hij is een echte landmeter van de innerlijkheid. In De innerlijke mens zijn een aantal onuitgegeven teksten van zijn hand gebundeld. Het boek weerspiegelt zijn persoonlijke ervaring. Zijn hele leven lang was André Louf Trappist zelf een rusteloze pelgrim op weg naar zijn eigen hart. Hij neemt ons mee naar de ongekende diepte die schuilt in elke mens, naar de ontdekking van het gebed dat de hele tijd al in ons plaatsvindt.

Naar het land van de stilte

€ 18,95

Martin Laird toont aan dat de christelijke contemplatieve traditie haar eigen verfijnde onderricht heeft over het gebruik van een gebedswoord om het verstand vast te houden, over het werken met de ademhaling om tot stilte te komen, en over de oefening van innerlijke waakzaamheid of aandacht.

Het geheim van Jezus van Nazaret

€ 15,95

In ‘Het geheim van Jezus van Nazaret’ geeft Eugen Drewermann op een openhartige wijze inzicht in wat voor hem de essentie is van het christelijk geloof. Aanleiding daartoe zijn vragen van jongeren, maar dit boekje is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een zinvolle omgang met Bijbelse beelden die betrokken zijn op de wereld van nu.

Geen toekomst zonder kleine goedheid

€ 21,95

Zijn mensen wolven voor elkaar of elkaars hoeders? Kiezen we voor een samenleving gebaseerd op baatzucht of op genereuze verantwoordelijkheid? Het ethisch appel van het sterke en kwetsbare gelaat van de ander uit het denken van Emmanuel Levinas vormt voor Roger Burggraeve de toetssteen in het zoeken naar de grondslagen voor humaan samenleven.

Bekijk hier de nieuwste aanwinsten in de abdijboekwinkel

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie