Nieuw fotoboek

Op maandag 22 juni 2020 werd broeder Thijs Ketelaars door de kapitulanten, de monniken die door eeuwige professie aan de abdij verbonden zijn, tot 44e abt van de abdij van Egmond gekozen. Vervolgens vond op woensdag 24 juni 2020 de abtszegening plaats door abt praeses Maksymilian Nawara. Vanwege de COVID-19 pandemie waren er tijdens de abtszegening geen genodigden in de kerk. Slechts een paar vaste medewerkers van de abdij zaten, op ruime afstand van elkaar, in de kerkbanken.

De aanwezigheid van onze ‘hoffotograaf’ Armando Jongejan, met wie de abdij al decennia vriendschapsbanden onderhoudt, zorgt er nu evenwel voor dat de pijn wordt verzacht met dit unieke fotoverslag van de abtszegening. Het brengt enerzijds het gemis in beeld door de vele lege plaatsen die in beeld komen, maar het laat de aandachtige kijker ook iets bespeuren van de monastieke eenvoud en het geloof van dit gebeuren.

Het boek wordt in beperkte oplage gedrukt en aanschaf kan alleen bij voorintekening. Als u één of meer exemplaren wilt kopen, mail dan vóór 5 april 2021 naar: boeken@abdijvanegmond.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer en het aantal exemplaren dat u wilt bestellen. Geeft u ook s.v.p. aan of u uw bestelling wilt komen ophalen of dat deze verstuurd dient te worden. Het boek zal eind april – begin mei verschijnen.

Formaat                30x30x1cm

Uitvoering            gebonden, zwart-wit gedrukt in full colour

Aantal pagina’s    64

Aantal foto’s         27
Voorwoord           abt Thijs Ketelaars osb
Preek                     abt praeses Maksymilian Nawara

Verkoopprijs       € 25 (exclusief eventuele verzendkosten: binnen Nederland 6,95 euro)

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie