Verstilling in de 40 dagentijd

Voor deze verstillende veertigdagentijd hebben we ook een passend bezinningsaanbod. Zo is er de online cursus Lectio divina Vastentijd 2024, een online gemeenschap die zich in een groeiend aantal leden mag verheugen. Van 13 tot 16 maart is er een bijzondere retraite, Land Art, verwondering op weg naar Pasen waarin creativiteit, natuur, stilte en verdieping centraal staan. Als leidraad wordt genomen Thomas Merton en zijn blik op de schepping. Hij verhuisde als monnik van het klooster naar een kluis midden in het bos. Daar veranderde zijn blik en leerde hij opnieuw kijken, luisteren, verwonderen en verdiepen. Kijkt u met hem mee?

Op zaterdag 16 maart kunt u ook creatief en scheppend werken aan een duurzaam Paasarrangement voor bij u thuis: Excultet, dat juiche! Als u muzikaal wilt verstillen, kom dan naar het concert Die Sieben Letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn op zaterdagmiddag 16 maart in onze Abdijkerk.

Na het Paasfeest is er op 8 april weer een eendaagse retraite Van je hoofd naar je hart. Deze maakt deel uit van ‘de Oefenschool van St. Benedictus’: een serie eendaagse retraites waarbij we, geïnspireerd door H. Benedictus, oefenen in het mens zijn. Verdeeld over het jaar zijn er een aantal dagen met thema’s zoals: je eigen levensregel schrijven, van het hoofd naar het hart en het ritme van het lijf en stilte. De retraites zijn los van elkaar te volgen.

En natuurlijk kunt u ons online volgen tijdens de uitgezonden gebedsdiensten en ontmoeten we u graag in ons Benedictushof of in de kerk.

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie