Retraites voorjaar 2024

Onze ‘Egmondse’ retraites zijn een vast onderdeel in het bezinningsaanbod van de abdij. Vooral de stilteretraites en de Icoonschilderweken blijken zeer gewild. De Stilteretraite  is een vierdaagse klooster retraite waarbij stilte, ritme en rust de boventoon voeren. Met name doen deze dagen in onze abdij een appél op naar binnen keren. De stilte biedt hier de ruimte voor. Bij de icoonschilderweek volgt u naast het abdijleven ook een intensieve schildercursus. U behoeft hiervoor geen enkele schilderervaring te hebben om toch een icoon te kunnen maken. U wordt begeleid bij elk onderdeel. Hoewel het niet in de eerste plaats gaat om het eindresultaat – de weg ernaartoe is van groter belang – zult u verrast zijn over de icoon die met u mee naar huis gaat.

Wij doen ons best om aan de grote vraag naar deze activiteiten te voldoen en organiseren drie stilteretraites en drie icoonschilderweken per jaar. We lanceren deze weken uitsluitend via deze nieuwsbrief om zo iedereen gelijke kans te geven om aan te kunnen melden. Vanaf het verschijnen van deze brief kunt u dus inschrijven voor de Stilteretraite juni 2024 en de Icoonschilderweek juni 2024. In maart staan natuur en creativiteit centraal in de driedaagse ‘Land Art’ retraite.

Mocht u toch te laat zijn en de inschrijvingen al vol zijn dan zal later in het nieuwe jaar in deze nieuwsbrief het bezinningsaanbod voor het najaar 2024 worden aangekondigd.

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie