Nieuws uit de boekwinkel

De eerste weken van januari zijn voor de boekwinkel een mooie periode om even op adem te komen van alle drukte. Het begint met balansen, het moment dat alle boeken weer door je handen gaan. Er is veel verkocht en verdwenen uit de voorraad en dat geeft ruimte voor nieuwe titels.
Hierbij drie titels die in eigen beheer zijn uitgegeven.

Een huis voor en door bevlogen mensen,
Diana Verndoij,
€ 19,50 hardcover

‘Geboren uit verontwaardiging’

Basisgemeente De Duif is een vrijwilligersgemeente in Amsterdam, ontstaan toen in 1973 bisschop Zwartkruis de kerk wilde sluiten en voor sloop verkopen. Het parochiebestuur besloot dit niet te accepteren. Toen op de eerste zondag van 1974 de sluiting een feit was geworden, werd diezelfde dag de kerk gekraakt en zette de parochie de eredienst voort. Deze daad vormde niet zozeer de start van een basisgemeente maar was eerder een daad van ongehoorzaamheid aan de bisschop, geboren uit verontwaardiging.

De gemeente De Duif bestaat nu 50 jaar en het boek geeft een mooi beeld over de vorming van deze gemeente, de discussies, ontwikkelingen, de spiritualiteit, di zich ontwikkelde van Heilige Mis met een priester naar een viering met een of meerdere gekozen voorgangers. Er wordt gedoopt, getrouwd en begraven. En fijn, warm verhaal en misschien geeft het inspiratie voor andere gemeenschappen die hun kerk dreigen te verliezen.

Hier sta ik even stil,
Tini Brugge, i.s.m. Abt Thijs Ketelaars,
€ 5,00 paperback

Een gids voor verstilling, verwondering en verdieping in de tuinen van de Abdij van Egmond,

De Abdij van Egmond is een plaats waar mensen zich door aarde en hemel laten raken. In deze meditatieve gids bieden we je een kleine handreiking om met de voeten op de aarde en al je zintuigen open een wandeling te maken en stil te staan bij 12 rustpunten.

Apostolische exhortatie Laudate Deum
Paus Franciscus, € 5, — paperback

Aan alle mensen van goede wil over de klimaatcrisis.

Op woensdag 4 oktober, de feestdag van de heilige Franciscus van Assisi, is Laudate Deum gepubliceerd. Deze apostolische exhortatie (pauselijke brief) van paus Franciscus is een vervolg op zijn eerdere encycliek Laudato si’ In de inleiding van Laudate Deum schrijft de paus dat allerlei gebeurtenissen in de wereld tijdens de afgelopen acht jaar rondom klimaat en sociale gerechtigheid, vragen om verheldering en aanvulling van Laudato si’. De broeders van de abdij hebben die pauselijke brief vertaald en Broeder Geerard heeft er een mooi klein boekje van gemaakt van gebruikt materiaal.

Vastentijd

Op 14 februari begon de vastentijd die duurt tot 28 maart. In de abdij is het de mooie gewoonte dat alle monniken een boek uitzoeken dat ze gedurende deze zes weken gaan lezen. Het is een eigen keuze, maar de verwachting is dat het een boek is dat uitnodigt tot contemplatie en bezinning.  Dat is een gewoonte die ook veel van onze klanten van buiten het klooster koesteren. Komt u langs,  er is een ruime keuze!  Hieronder een kleine selectie:

Nieuwste aanwinsten in de boekwinkel

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie