Geen producten in de winkelwagen.

Nieuws

Bezinningsdag met Peter Nissen – geannuleerd ( komt nieuwe datum)

Kerkhistoricus Peter Nissen neemt ons drie dagen voor de heiligverklaring in Rome mee door het leven van twee nieuwe heiligen, Titus Brandsma en Charles de Foucauld.
De ochtend staat in het teken van Titus Brandsma. Daarover publiceerde de emeritus-hoogleraar kerkgeschiedenis, spiritualiteitsstudies en oecumene aan de Radboud universiteit te Nijmegen samen met andere wetenschappers een prachtig boek onder de titel ‘Titus Brandsma, van held tot heilige’.
De middag is ingeruimd voor een nadere kennismaking met Charles de Foucauld. Over deze laatste avonturier, trappist en kluizenaar publiceerde Peter Nissen een nieuw en mooi boekje. Daarin schrijft hij: ‘Charles de Foucauld wilde het leven delen van de Toearegs in de Sahara, niet om hen met woorden te bekeren tot het christendom maar om hen met het voorbeeld van zijn leven te laten zien dat God van alle mensen houdt, dat wij allemaal kinderen van God zijn en dat wij dus ook allemaal zusters en broeders van elkaar zijn’.
Deelname aan de bezinningsdag kost 20 euro. Daarbij is inbegrepen, koffie/thee in de ochtend, middaggebed met de monniken van Egmond, een uitgebreide lunch, een hapje en drankje in de middag.

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2022, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden