Geen producten in de winkelwagen.

Nieuws

De ondergang van de Abdij van Egmond in 1573 – een nieuwe visie

In deze diepgravende lezing neemt Paul Buitenhuis u mee op een zoektocht in de geschiedenis van onze abdij.  Er bestaat namelijk twijfel aan de gangbare opvatting dat de abdij van Egmond in de Tachtigjarige oorlog verbrand is. Schilderijen van de resten van de oude vervallen abdij zijn beroemd. Mede vanuit zijn rol als vertolker van de Egmondse historie tijdens rondleidingen over het Abdijterrein is Paul nieuwsgierig naar de historische feiten van die ondergang. Tijdens deze lezing neemt hij u mee op zijn zoektocht naar wat er echt gebeurd is.  Wees welkom in de geschiedenis! Inclusief koffie en thee.

De bronafbeelding bekijken

Dag-retraite met Benoît Standaert

Op vrijdag 26 augustus geeft de bekende benedictijn Benoît Standaert een retraite rond Maria, Jozef en het Kind. De dag begint om 10.30 uur en zal duren tot 16.00 uur.
De retraite geeft hij op basis van zijn nieuwe boek ‘Neem het Kind en zijn Moeder, de engel, Jozef en Maria of het prille begin van het oude Jezusverhaal’. Zijn eigen spiritualiteit begint altijd weer bij het Jezusverhaal, dus ook bij zijn ouders, Jozef en Maria. Hij deelt dit verhaal met blijdschap omdat het in deze tijd van verschillende crises perspectief geeft aan ons allen. Zo is het prille begin van het oude Jezusverhaal elke keer ook weer de start van het geloof voor ieder van ons.
Op deze dag is het mogelijk om 9.30 uur naar de eucharistieviering in de abdijkerk te gaan, om 12.30 uur de middagdienst bij te wonen en de dag af te sluiten met de vespers om 17.00 uur. Om 13.00 uur is er een lunch voor de deelnemers in Benedictushof .

Bezinningsdag met Peter Nissen – geannuleerd ( komt nieuwe datum)

Kerkhistoricus Peter Nissen neemt ons drie dagen voor de heiligverklaring in Rome mee door het leven van twee nieuwe heiligen, Titus Brandsma en Charles de Foucauld.
De ochtend staat in het teken van Titus Brandsma. Daarover publiceerde de emeritus-hoogleraar kerkgeschiedenis, spiritualiteitsstudies en oecumene aan de Radboud universiteit te Nijmegen samen met andere wetenschappers een prachtig boek onder de titel ‘Titus Brandsma, van held tot heilige’.
De middag is ingeruimd voor een nadere kennismaking met Charles de Foucauld. Over deze laatste avonturier, trappist en kluizenaar publiceerde Peter Nissen een nieuw en mooi boekje. Daarin schrijft hij: ‘Charles de Foucauld wilde het leven delen van de Toearegs in de Sahara, niet om hen met woorden te bekeren tot het christendom maar om hen met het voorbeeld van zijn leven te laten zien dat God van alle mensen houdt, dat wij allemaal kinderen van God zijn en dat wij dus ook allemaal zusters en broeders van elkaar zijn’.
Deelname aan de bezinningsdag kost 20 euro. Daarbij is inbegrepen, koffie/thee in de ochtend, middaggebed met de monniken van Egmond, een uitgebreide lunch, een hapje en drankje in de middag.

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2022, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden