Zang op Zaterdag

Ontdek de monnikenstem in jezelf! Op elke eerste zaterdag van de maand is iedereen van harte welkom om in de abdijkerk te komen zingen om 11.00 uur.  ‘Zang op Zaterdag’ bestaat deels uit stem- en ademoefeningen: ontspannen zingen en klinken in de mooie akoestiek van de abdijkerk. Het repertoire is telkens aangepast aan de (liturgische) tijd van het jaar en verschilt per keer. Zo zingen we bijvoorbeeld o.a. gregoriaans, psalmen, of liederen uit het abdijboek, maar ook muziek uit andere culturen.

O.l.v. Bram Verheijen. Er is geen zangkennis vereist en voor elke zaterdag kunt u zich los inschrijven. Aansluitend kunt u deelnemen aan de middagdienst van de broeders om 12.30 uur.

Bram Verheijen is cantor in de abdij van Egmond. Hij studeerde en doceerde oude vocale muziek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten ( Conservatorium) in Tilburg. Hij specialiseerde zich in middeleeuwse zangtradities als Gregoriaans en polyfonie uit de 14e tot 16e eeuw. Bram leidt vocale ensembles en geeft workshops stemvorming in combinatie met monastieke spiritualiteit. Hij is tevens coördinator in de abdij van Egmond.

Meld u hier aan voor Zang op Zaterdag: 4 mei 2024

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie