Expositie: Het Emmaüsverhaal

Zestig jaar priester, zeventig jaar Salesiaan en dertig jaar bisschop. Drie jubilea die Ad van Luyn aangrijpt om zijn fascinatie voor het Emmaüsverhaal te delen met zoveel mogelijk mensen. Als regelmatige gast van de monniken wil de emeritus-bisschop van Rotterdam iets teruggeven aan de Abdij: de afbeeldingen en kunstwerken die hij rond het Emmaüsverhaal heeft verzameld exposeren in de Benedictushof.
De expositie wordt op woensdag 3 april om 14:00 uur geopend door vader-abt Thijs Ketelaars en de emeritus-bisschop zelf en loopt tot Pinksteren 2024, precies in de tijd van het kerkelijk jaar dat het Emmaüsverhaal gelezen wordt.

Ad van Luyn werd ooit gegrepen door dit verhaal toen hij als provinciaal overste van de Salesianen een nieuw project startte met jongeren in Assel en een boek las van catecheten van de Katholieke Universiteit Leuven. Die kozen voor een benadering vanuit Jezus die luistert. “Dat gaf ons de inspiratie om ons jongerenproject ook zo in te richten. Het bood ons een pastoraal model om met jongeren om te gaan. Je moet met hen op weg gaan en een sfeer van vertrouwen scheppen. Je begint met luisteren naar hun verhaal, zoals Christus ook deed”.
Vanaf dat moment was de insteek bij de Salesianen anders en begon Ad van Luyn kunst en afbeeldingen te verzamelen.

Deze unieke collectie is van 3 april 2024 tot en met 18 mei 2024 op dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 uur tot 16:30 uur te zien in de Benedictushof, Vennewatersweg 27a, Egmond-Binnen.

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-Adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden