Kerststallen en Kerstmarkt

Op 15 november opent vader-abt Thijs Ketelaars de grote expositie van kerststallen in de Benedictushof, de gastvrije ruimte in Egmond-Binnen waar de monniken de deuren openen voor mensen in de abdijwinkel, de horeca of de boekhandel.

Die ruimte is omgetoverd tot één grote expositie rond kerststallen, in het jaar dat we vieren dat Franciscus 800 jaar geleden de eerste levende kerststal bouwde, in Greccio. Over de betekenis van die kerststal en over de gedachten daarbij van Franciscus van Assisi zal Gerard Pieter Freeman, leken-franciscaan en kenner van het leven van Franciscus, het woord voeren.

Daarnaast is er de presentatie van het gebedenboek rond kerststallen dat in een oplage van meer 20.000 exemplaren verspreid is in kerken, kloosters en priorijen in Nederland en Vlaanderen. Prominente christenen hebben in dat gebedenboek beschreven wie hun favoriete figuur in de kerststal is en wat zij graag bidden rond die figuur. Een aantal van die auteurs zal bij de presentatie aanwezig zijn, zoals Isabella Wijnberg, Gerard Mathijsen, Rob Hoogenboom en Juliëtte van Deursen.

Opening kerstmarkt en presentatie gebedenboek over kerststallen, om 10.30 uur in de Benedictushof.

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie