Nieuws uit de boekwinkel

Deze keer extra aandacht voor de kinderen. Er worden weer meer kinderbijbels verkocht en vooral deze drie zijn favoriet:

Prentenbijbel van Liesbeth van Binsbergen, € 32,50
De Prentenbijbel is een dik prentenboek vol prachtig geïllustreerde Bijbelverhalen. Het is een van de meest geliefde kinderbijbels van Nederland en daarbuiten, vertaald in tientallen talen.

In dit dikke lees- en kijkboek komen Bijbelverhalen tot leven voor jonge kinderen van ongeveer 4 tot en met 7 jaar. De Prentenbijbel is al jarenlang een zeer geliefde kinderbijbel vanwege de korte teksten en de grote, heldere illustraties met veel details. Door de verhalen heen loopt de rode lijn van Gods belofte en liefde voor de mens. In deze volledig herziene versie zijn de verhalen opnieuw verteld door kinderboekenschrijfster Sylvia Vanden Heede. Marijke ten Cate schilderde 16 nieuwe, kleurrijke illustraties. Achterin is een leeswijzer opgenomen voor volwassenen. Daarin staan tips op samen met kinderen de Bijbel te ontdekken. Ook vind je er extra uitleg over de Bijbelse lijn door de verhalen heen.

De Kijkbijbel van Kees de Kort, € 32,50
Kinderen horen graag uit de Bijbel vertellen. Vooral als er mooie, kleurige tekeningen bij het verhaal staan. De tekeningen in de Kijkbijbel hebben iets speciaals: ze spreken boekdelen. Dat is de kunst die Kees de Kort verstaat en met dat artistieke vakmanschap illustreerde hij 28 bijbelverhalen van de serie ‘Wat de Bijbel ons vertelt’. Zijn kunstwerken uit de losse boeken zijn nu op een andere manier verwerkt. Met de tekst van alle verhalen zijn ze vormgegeven tot een nieuw, sprankelend geheel: de Kijkbijbel. Een Bijbel om in te kijken als je nog niet kunt lezen, om je leeshonger te stillen zodra je wél kunt lezen, om uit voor te lezen of te vertellen als je (groot)ouder of opvoeder bent. Een boek voor… voor wie eigenlijk niet?
Voor volwassenen is achterin de Kijkbijbel een leeswijzer met achtergrondinformatie bij de verhalen opgenomen.
Voorlezen tot 6 jaar, zelf lezen 6 tot 12 jaar.

Kinderbijbel van D.A. Cramer-Schaap € 39,90
De eeuwenoude verhalen van het Oude en het Nieuwe Testament, eigentijds en eenvoudig verteld voor het hele gezin.

De kinderbijbel van Cramer-Schaap kan met recht een klassieker worden genoemd. Het boek is al ruim 65 jaar in druk en werd recent geheel herzien en aangevuld door Lieke van Duin, om aan te sluiten bij de nieuwe Bijbelvertaling (2021). De prachtige kleurenillustraties van Gouden Penseelwinnares Annemarie van Haeringen zijn natuurlijk gebleven! Een waardevol geschenk voor het hele gezin.

Natuurlijk zijn er allerlei andere kinderenboeken en boeken voor volwassenen in onze boekwinkel om cadeau te geven. U bent van harte welkom!

Nieuw aanwinsten in de boekwinkel.

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie