Nieuws uit de boekwinkel

In zijn theologisch-filosofische boek ‘De namiddag van het christendom’ schetst Tomáš Halík op profetische wijze de toekomst van de kerk. Hij stelt dat we niet leven in een tijdperk van verandering, maar in de verandering van een tijdperk. Al de crises die de kerk nu doormaakt, zijn nodig om tot een volwassener christendom te komen. Hij ziet de volwassener kerk als een kerk die over haar grenzen heen stapt en een wereldwijd broederschap helpt vormen. Het boek biedt een uiterst scherpe analyse van de huidige tijd en is met grote overtuigingskracht geschreven. Zeer de moeite waard! 

€ 27,90 

­­­De Weg van Benedictus een uitnodiging om verschillende actuele kwesties te bekijken door de lens van de Regel. Al meer dan een millennium is deze regel van invloed geweest op het leven van benedictijner monniken en heeft in zekere zin ook gediend als een maatschappelijke leidraad. De benedictijnse gemeenschappen en huizen trekken nog steeds talloze bezoekers wat getuigt van de aantrekkingskracht en blijvende relevantie van de principes van Sint Benedictus.
De auteur laat zien dat dit document van groot belang is voor hedendaagse christenen, anders gelovigen en niet-gelovigen. – op dit moment voorgelezen in de abdijrefter –

€ 22,50

Benedictines Joan Chittister wil met Het monastiek hart een spiritualiteit aanreiken die mensen in hun dagelijks leven kunnen integreren. Vanuit Benedictijnse invalshoek reikt ze 50 eenvoudige stappen aan om de monnik in onszelf te ontdekken en de weg naar binnen te gaan.

Zij was twaalf jaar lang priorin van de abdij Benedictine Sisters of Erie, Pensylvania in Amerika. Ze komt sterk op voor vrede en gerechtigheid en voor vrouwenrechten in de maatschappij en de kerk. Tegelijk weet zij de diepte van monastieke waarden en gebed steeds weer te hertalen naar onze tijd. Zij staat aan het hoofd van Benetvision, een instituut waar onderzoek gebeurt naar hedendaagse spiritualiteit. Daarnaast stichtte zij ook de online gemeenschap ‘Monasteries of the Heart’.

In elk kloppend hart bevindt zich een stille onderstroom die ons uitnodigt naar een plaats te gaan die we nog niet kennen, te leven vanuit een diepe wijsheid en te worden wie we aanvoelen te moeten zijn.”

€ 25, —

 

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie