Expositie ‘De zee roept…’

Al meer dan veertig jaar woont Stella van Acker op haar grote liefde, het eiland Schiermonnikoog. Geboren te Valkenburg in Zuid-Limburg werd Stella verliefd op Schier en trok daarnaartoe. Zoals ze elke dag erop uittrekt om te genieten van de natuur, in stilte. Lopend of per fiets, iedere dag, 40 jaar lang. Luisterend naar de stem van de zee die haar steeds weer roept.

Dat is ook de titel van de expositie van haar werk in de Benedictushof van 6 juli tot 26 augustus 2023: ‘De zee roept. .’
Stella van Acker komt naar Egmond om bij de opening, 6 juli om 13:30 uur, te zijn en haar werk toe te lichten. Prachtige schilderijen van de zee die roept, niet om de natuur na te bootsen maar om met meer aandacht voor het wonder van de schepping te kunnen leven. Daarom schildert ze, en komt 6 juli naar de Benedictushof, om haar liefde voor de kust, het strand, de zee en de wind met ons te delen. Iedereen is van harte welkom.

Haar werk is ook te koop. En Stella wil een deel van dat geld teruggeven aan de Abdij omdat dit ook een plek is waar je geroepen wordt.

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie