Nieuws uit de boekwinkel

Het begrip ‘tijd’  heeft al eeuwen lang de aandacht en niet alleen van filosofen. Wat is tijd en waarom wordt er zoveel over geschreven? ‘Wat is tijd dan? Augustinus schrijft er al over: “Zolang niemand het me vraagt, weet ik het wel. Maar als ik op deze vraag antwoord moet geven, weet ik het niet meer. Toch durf ik te zeggen dat er geen verleden tijd zou zijn, als niets voorbijging, en dat er geen toekomstige tijd zou zijn als er niets naar ons toe kwam, en dat er geen tegenwoordige tijd was als er niets was” (Belijdenissen xi,17).

Voor Joke Hermsen kennen we de meetbare tijd, chronos,  maar zijn we de Kairos, de god van het geschikte ogenblik vergeten. Het boek ‘Kairos ‘dat ze hierover schreef is aan de twaalfde druk toe en wordt nog steeds veel gelezen.

€ 16,50 

Paul van Tongeren heeft het in zijn nieuwste boek ‘Identi-tijd’ over de tijd zoals Kierkegaard ernaar keek. We belichamen het verstrijken van de tijd, sommige onder ons leven in het verleden, andere weer in de toekomst. We zijn niet in het nu aanwezig. Hoe is dat nu in onze tijd?

€ 16,99

Koen Haegens heeft het in zijn boek ‘Op zoek naar de verstrooide tijd’ over de mens die zijn tijd verdoet door de opkomst van de ‘haastmaatschappij’. We lopen harder, praten sneller, slapen korter. We smijten met uren of het niet op kan, swipend, scrollend en bingwatchend. Kan dat nog anders? Kunnen we weer leren de tijd te nemen en te rekken?

€ 20,99

Jan Kleij onderzoekt  in  ‘Tijd en kwetsbaarheid’ de visie van de filosoof Levinas. Naast  al het lijden maakt tijd ook het schone,  vreugde, affectie en bovenal ethiek mogelijk.  Hij laat zien dat de mens tijd is; wij zijn gemaakt van tijd en die geeft het leven waarde, Wees blij dat het leven tijd(elijk) is.
Dit boek is voor het eerst uitgeven in 2006 en wordt steeds herdrukt.

€ 29,90

De boeken zijn verkrijgbaar in onze boekwinkel. En uiteraard ook de boeken van Augustinus

De nieuwe aanwinsten van de maand april vindt u hier.

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie