Boekennieuws april 2022

In de abdijkerk is deze maand  het tijdschrift ‘Het laatste avondmaal’ gepresenteerd. Een tijdschrift vol verhalen over hoe we met de dood kunnen omgaan. Een eenduidig antwoord is er niet, maar het is, zoals samensteller Els Rosenmöller  schrijft, een periode die liefdevolle aandacht verdient.
Els is coördinator van het Hospice in Egmond en begeleidt al 20 jaar mensen in de laatste levensfase. Het eeuwenoude ritueel van samen eten met familie en vrienden kan zo’n moment van aandacht zijn. ‘Het laatst avondmaal’ is niet alleen een tijdschrift; er is ook een werkboek bij voor eigen invulling hoe jij zo’n avond zou willen invullen.

Het tijdschrift is in de abdijboekwinkel te verkrijgen en kost € 10,–. De gehele opbrengst is voor het Hospice van Egmond.

Vanaf 14 april is het nieuwe boekje ‘Bloemen voor moeder aarde’ van Tini Brugge en Peter van Asselt te verkrijgen in de boekwinkel.

‘In deze uitgave zijn bloemschikkingen te zien met een betekenis, passend bij een thema uit het (liturgisch) jaar, zoals Kerst, Pasen en Pinksteren en het persoonlijk leven van mensen.
Er is per seizoen gewerkt met bloemen, bladeren, takken en hout uit tuinen, met voorbeelden van eenvoudige, kleine schikkingen thuis of voor een stiltetafel en grotere composities voor kerken. De voorbeelden worden toegelicht met informatieve, deels meditatieve teksten.

Het boekje kost € 10,–

De nieuwste aanwinsten in de Abdijboekwinkel

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie