Bezinningsaanbod najaar 2024

Graag presenteren we ons bezinningsaanbod voor het najaar van 2024. Natuurlijk is er weer een icoonschilderweek in oktober waar u in een paar dagen een prachtige icoon leert schilderen. Als afsluiting worden alle geschilderde iconen ingewijd tijdens een sfeervolle vesperdienst.
De inmiddels befaamde stilteretraite, waarin u als het ware aan de hand wordt meegenomen in het abdijleven wordt in november georganiseerd.  Tijdens deze retraite maakt u kennis met de abdij, de heilzame werking van het ritme van de getijden en de benedictijnse spiritualiteit.
Wilt u zich laten verrassen door een ontmoeting , bijvoorbeeld in spirituele, Bijbelse én/of persoonlijke zin dan is de vierdaagse retraite “Ontmoeting’ een mooie gelegenheid. Deze creatieve retraite staat onder leiding van José Sueters en broeder Johannes.

In oktober start ook een leesgroep samen met Janneke Krijger en we verdiepen ons in het boek Genesis van Jonathan Sacks onder het motto: “Als je samen kijkt zie je dingen die je in je eentje niet had kunnen ontdekken.” De cursus bestaat uit vijf dinsdagochtenden.

En uiteraard staan onze vast maandelijkse activiteiten zoals de Stiltewandeling, Meditatie in de abdijkerk, Rond de Abdijtafel en Zang op Zaterdag ook in het najaar op het programma.

Bezinningsaanbod

 

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie