Abdijmarkt 2023

Abdijmarkt in Egmond op zaterdag 9 september 2023. Maak kennis met (en proef!) de vele producten van onze abdij.

De Abdij van Egmond opent deze zaterdag van 10:00 uur tot 15:00 uur haar tuinen voor de jaarlijkse ambachtelijke Abdijmarkt, waarbij iedereen van harte welkom is. Op deze dag maakt u kennis met de veelzijdige activiteiten van de Egmondse monniken, de zusters van het Liobaklooster en de vele vrijwilligers, medewerkers en vrienden van de abdij. Ook kunt u wandelen door onze mooie boomgaard, de vlindertuin en de kruidentuin, of kom even rustig zitten op ons fluisterterras. Op de markt worden broeders zelf geteelde groenten, zaden en thee worden verkocht. Ook kunt u lekkers proeven uit de abdijkeuken zoals verse zelfgemaakte sappen, broodjes, soep en gebak.

Er is ook een  programma van diverse activiteiten op ons terrein:

  • Op verschillende plekken op het abdijterrein zijn er gratis mini concerten van: Duo Verheijen van Loon met delen uit Schuberts Winterreise, Trio Stokman met poëtische liederen en orgelconcerten in de abdijkerk.
  • Er zijn gratis meditatiebijeenkomsten in de Buurkerk.
  • Workshops en rondleidingen ( op inschrijving) over tuin en kruiden door broeder Geerard, Tini Brugge en de tuinploeg.
  • In de binnentuin, de abdijkerk en de Buurkerk is een expositie van liturgisch bloemwerk te bewonderen van Florias Huis voor bloemen.

Verder zijn er historische rondleidingen en natuurlijk zijn de winkel en museum als gewoonlijk geopend.  Graag tot ziens op de Abdijmarkt!

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie