De stiltewandelingen beginnen weer!

Na een bewogen jaar mogen we langzaamaan weer ons bezinningsaanbod oppakken. Uiteraard gaat alles corona proof. Daarom beginnen we met onze buitenactiviteit: de stiltewandeling onder bezielende en verstillende leiding van Anky Floris. De laatste maanden hebben veel mensen het alternatief: een schriftelijke wandeling aangevraagd. Maar vanaf 26 mei kunnen we weer gezamenlijk op pad. U kunt zich hier weer opgeven, u bent van harte welkom!

Het beoefenen van de stilte is één van de kernbegrippen van de Benedictijnse spiritualiteit. Dit is waar het tijdens de wandeling om gaat: even in stilte te ZIJN. Wat is er mooier dan stil te kunnen zijn? Te kunnen luisteren naar de stilte! Stil zijn geeft ruimte. Heel veel ruimte.

U krijgt onderweg verschillende verdiepingsopdrachten, die ons nog meer in contact met onze eigen stilte brengen. Zo gaat u bijvoorbeeld een stilleven maken en u krijgt een kaart – uit het levenskunstspel – met een persoonlijke vraag om een stukje mee te nemen op uw pad. Laat de wandeling een bron van inspiratie zijn.

Terug in Benedictushof staat er koffie en thee klaar en is er gelegenheid om je ervaringen met elkaar te delen. Belangrijk: als u in het bezit bent van een duinkaart, deze graag meenemen.  Zo niet, dan kunt u deze kopen in de Abdijwinkel. We starten om 13.30 uur en zijn tussen 15.30 uur en 16.00 uur weer terug in Benedictushof. Als u wilt kunt u de middagdienst ( 12.30 uur)  en/of de avonddienst ( 17.00 uur) van de broeders in de abdijkerk bijwonen. 

Als je wandelt
heb je tijd om even stil te staan.

– Pelgrim Piet Vellekoop

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-Adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden