01
jun 2024

Periode

zaterdag, 01-06-2024

Tijd

11:00 - 12:15

Locatie

Abdijkerk

Docent

Bram Verheijen

Prijzen

€ 10

Aantal open plekken

3
Inschrijven

Zang op Zaterdag: 1 juni 2024

Ontdek de monnikenstem in jezelf! Op elke eerste zaterdag van de maand is iedereen van harte welkom om in de abdijkerk te komen zingen om 11.00 uur.  ‘Zang op Zaterdag’ bestaat deels uit stem- en ademoefeningen: ontspannen zingen en klinken in de mooie akoestiek van de abdijkerk. Het repertoire is telkens aangepast aan de (liturgische) tijd van het jaar en verschilt per keer. Zo zingen we bijvoorbeeld o.a. gregoriaans, psalmen, of liederen uit het abdijboek, maar ook muziek uit andere culturen.

Er is geen zangkennis vereist en voor elke zaterdag kunt u zich los inschrijven. Aansluitend kunt u deelnemen aan de middagdienst van de broeders om 12.30 uur.

Over de docent

Bram Verheijen

  • Bram Verheijen is cantor in de abdij van Egmond. Hij studeerde en doceerde oude vocale muziek aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten ( conservatorium) in Tilburg. Hij specialiseerde zich in middeleeuwse zangtradities als Gregoriaans en latere polyfonie uit de 14e tot 16e eeuw. Hij geeft regelmatig concerten, o.a. in het Festival Oude Muziek in Utrecht. Bram leidt vocale ensembles en geeft workshops stemvorming in combinatie met monastieke spiritualiteit. Hij is tevens coördinator in de Abdij van Egmond.
Gerelateerde cursussen
06
jul 2024
Muziek
€ 10
11:00 - 12:15
docent: Bram Verheijen

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden