13
mei 2024

Periode

maandag, 13-05-2024 - 16-05-2024

Tijd

15:00 - 15:00

Locatie

gastenhuis Abdij

Docent

Til Hermans en broeder Geerard Labeur

Prijzen

€ 360

Aantal open plekken

9
Inschrijven

Kijken met het oog van je hart

Een vierdaagse retraite rond Marc Chagall en H. Benedictus.

Wat als we het kloosterritme eens een paar dagen rond de schilderijen van Marc Chagall laten draaien? Kijken met het oog van het hart is een retraite waarin we ons bezinnen met Chagall ’s schilderijen en teksten op ons eigen leven in het ritme van Benedictus. De Lectio Divina is een mooie methode om dit te doen. Till Hermans en broeder Geerard zullen de deelnemers helpen deze levenskunst eigen te maken.

Marc Chagall (1887 – 1985) heeft op een ongeëvenaarde wijze de religieuze expressie  van het 1ste (oude) en 2de (nieuwe ) Testament in zijn werk herschapen.  Voor hem is de volmaaktheid in het leven en de kunst te vinden in de Heilige Geschriften.

De Heilige Benedictus ( 480 – 547) heeft in zijn regel de Heilige Schrift als uitgangspunt. We leven deze dagen mee met de broeders in het ritme van het getijdengebed en deze regel.

Till Hermans is Oblate van de Abdij van Egmond en Broeder Geerard is een van de broeders van de Abdij van Egmond. Hij neemt regelmatig groepen in stilte mee door de natuur, psalmen en kloostertraditie.

U verblijft 3 nachten op basis van vol pension in het gastenhuis van de abdij. Tegen korting tarief kunt u een extra nacht bijboeken tot vrijdagochtend 17 mei, inclusief ontbijt.

Ik heb alleen een land dat ligt in mijn ziel    –Marc Chagall
Luister mijn kind naar de richtlijnen van uw Meester en neig het oor van je hart  – H. Benedictus
Over de docent

Til Hermans en broeder Geerard Labeur

  • Til Hermans is Godsdienstdocent 1ste graad, Mindfulness trainer en oblaat van de abdij van Egmond. Geboren en getogen in IJmuiden waar zij o.a. lid is geweest van de Pastoraatgroep van de parochies Gregorius en Laurentius met de opdracht Jeugd en Jongeren pastoraat. In deze periode was zij voorganger in de Catechetische schoolvieringen en Woord en Communiediensten aldaar. Vervolgens heeft zij zich bekwaamd als District Catecheet in het Dekenaat Beverwijk door schoolteams te begeleiden op het gebied van Catechese. Vanaf 1995 tot 2005 was zij coördinator; voorganger, cursusleider en bestuurslid bij stichting Jan 17 Zeeveld “Monastiek Centrum” in de duinen bij Bakkum Noord. Daar ontwikkelde zij o.a. een positieve sturende visie en combineerde dit met een steeds grote liefde voor biologisch tuineren en goede voeding. Vanaf 2006 tot heden geeft zij vorm en inhoud aan het Meditatiehuis “De Blauwe Decade” te Alkmaar. Momenteel geeft zij daar Iconenschilder cursussen , zen meditatie en Mindfulness trainingen. Til is instaat van uit een rekkelijke houding groepen te begeleiden, te stimuleren en te enthousiasmeren. Zij heeft een brede maatschappelijke ervaring
Gerelateerde cursussen
22
mei 2024
Gespreksgroep
€ 5
10:30 - 12:00
docent: Til Hermans

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden