23
apr 2024

Periode

dinsdag, 23-04-2024

Tijd

10:30 - 12:00

Locatie

Benedictushof

Docent

Arie-Jan Mulder

Prijzen

€ 7,50

Aantal open plekken

50
Inschrijven

De Jezus manier: niet wijzen maar wenken

Wat was Jezus voor iemand? Hoe ging hij om met de mensen die hij ontmoette? Aan de hand van het boek van Arie-Jan Mulder ‘De Jezus manier; niet wijzen maar wenken’ lezen we een of meer verhalen over hoe Jezus dat deed.
Het boek geeft een heel verfrissende en tegelijkertijd prikkelende kijk op de manier waarop Jezus mensen benaderde. Hij focuste nooit op wat iemand verkeerd deed maar op wat zij of hij nodig had. Niet wijzen, maar wenken, zogezegd. Geen polarisatie maar relatie.
Kunnen wij dat ook een beetje leren? Dat we minder kijken naar wat iemand ‘fout’ doet en meer naar wat die ander nodig heeft? Ja, dat blijkt te kunnen, want dit boek en deze benadering hebben al heel veel mensen geïnspireerd in hun eigen relaties met anderen.

De entreeprijs is inclusief een kopje koffie of thee.

 

Over de docent

Arie-Jan Mulder

  • Arie-Jan Mulder werkte als manager in de sociale verzekering maar ontwikkelde zich tegelijkertijd als spreker en schrijver over spirituele thema’s. Hij spreekt al tientallen jaren in allerlei verschillende kerken en leidt twee keer per jaar een retraite in Abdij Nazareth in Brecht (België). Hij schreef een heel aantal boeken over verschillende bijbelse onderwerpen. Hoe verschillend die boeken ook zijn, de centrale lijn is altijd de dagelijkse praktijk van de liefde waartoe Christus ons uitdaagt. De drive van Arie-Jan is om zijn lezers en luisteraars te helpen zich niet te verschansen in hun angstige eigen gelijk, maar de ander te zien en te horen en lief te hebben. Zoals hij graag zegt: ‘we zijn niet geroepen om gelijk te hebben maar om lief te hebben’.
Gerelateerde cursussen
16
mrt 2024
Muziek
€ 10
14:30 - 16:00
docent: Peter Koetsveld

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden