Geen producten in je winkelmand.

Oud en Nieuw


We staan aan de vooravond van Pinksteren en we hebben de afgelopen week gebeden om de Geest. De Schrift blijkt wel heel actueel want de eerste verzen van het Pinksterverhaal in Handelingen 2 verplaatsen ons in een soort lockdown. Aansluitend op Lukas 24,49 zijn de leerlingen op één plek in afwachting van de kracht van omhoog.

Dat is dus ook een manier om met een lockdown om te gaan. Niet klagen wat niet kan of mag, maar je hart openen en je oog scherpen voor de mogelijkheden die zo maar worden aangereikt, want hoe moeilijk het soms ook lijkt, elke opgave is ook een kans. Willen we terug naar het oude normaal, wat echt oud en ten dode is, of willen we werkers worden van het nieuwe leven dat ons van Godswege wordt aangeboden en waarvoor we met inzet van heel ons leven getuigen mogen zijn?

De communiteit heeft een zware tijd achter de rug. Daarop terugkijkend past mij als abt allereerst een woord van dank voor alle meeleven en meebidden, voor alle brieven, kaarten en mails om ons een hart onder de riem te steken bij de corona uitbraak die ons zo pardoes allen in zijn greep hield. Gelukkig zijn we nu weer herstellende en we hopen de weg van het monastieke leven met nieuw elan te mogen voortzetten.

En last but not least, dank voor het overweldigende meeleven met het overlijden en de begrafenis van onze broeder Cor Dekker. Wij verliezen in hem niet alleen onze senior, maar ook een heel markante medebroeder wiens gevatte woorden en zijn jeugdige geest door menigeen, ook buiten het klooster, gemist zullen worden. Laat ons hopen en bidden dat zijn plaats niet leeg blijft en de lofzang voor de Schepper en de zorg voor de aarde in Egmond voortgang vindt.

Aan ieder een gezegend Pinksterfeest toegewenst. Dat wij open en attent zijn voor de gaven van de Geest, die bij machte zijn het leven een nieuw aanzijn te geven.

Abt Thijs Ketelaars

21 mei 2021

 

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2021, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden