Recept Bonenburgers

Een van de grootste hits van de afgelopen abdijmarkt waren de hartige bonenburgers gemaakt door broeder Columba. U kunt nu thuis met bonen aan de slag want hij geeft bij deze het recept vrij!

De broeders wensen jullie veel plezier in de keuken en een smakelijke maaltijd toe, PAX!

Ingrediënten:

  • 300 gram bonen (mogen verschillende soorten en kleuren zijn)
  • Een hele ui
  • 1 Theelepel kerriepoeder
  • 1 Theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Blikje tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • Volkoren tarwemeel
  • 1 à 2 eieren

Bereiding:

  1. Kook de bonen volgens de aanwijzingen op de verpakking (gemiddeld 1 tot 1,5 uur)
  2. Snipper de ui en fruit die, samen met de gehakte/geperste knoflook.
  3. Voeg dan de kerriepoeder en paprikapoeder toe en roer goed door.
  4. Voeg dan peper en zout toe, roer goed door en proef van het mengsel. Voeg meer toe indien gewenst.
  5. Zet het vuur uit, voeg de bonen toe en roer het in zijn geheel goed door.
  6. Voeg dan een flinke scheut tarwebloem (zorgt voor de binding) toe samen met het ei en roer de massa door tot een deegachtig beslag. Als de massa te dun in voeg dan meer tarwebloem door.
  7. Maak dan met een ijslepel bollen van het mengsel (ongeveer 2 á 3 per keer), leg ze in een pan met boter en maak ze ietwat platter. Bak ze vervolgens om en om bruin.

Dit recept is goed voor 6 á 7 burgers, afhankelijk van de grote van de bollen. Wees niet terughoudend in het variëren met hoeveelheden, kruiden en extra groenten zoals prei. De burgers die je te veel hebt kun je invriezen. Zorg wel dat de massa goed smeuïg is voordat je tarwemeel toevoegt. Ei zal hierbij zeker helpen.

Eet Smakelijk!

“Men moet eten om te leven, niet leven om te eten” (Socrates)

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie