Nieuws uit de boekwinkel

Heer maak het stil in mijn hart

In een beeldende taal, die rechtstreeks spreekt tot het hart, verhaalt de auteur Serge Bolshakoff zijn bezoek aan diverse kloosters. Telkens ontmoet hij er monniken die hem vertrouwd maken met de grote traditie van het Jezusgebed. Doch ook eenvoudige mensen, mannen en vrouwen, vertellen hem over hun ervaringen. Een uitgave in de serie Monastieke Cahiers.

€ 9.95

 

Een stap dichterbij komen

Avond na avond vertelt Navid Kermani zijn twaalfjarige dochter over religie, over wat gelovigen bindt, over liefde en de oneindigheid om ons heen, en vraagt hij zich af wie of wat bedoeld wordt met het woord ‘God’. Aan de hand van familieverhalen vertelt hij over zijn eigen religie, de islam, die hij op een eigentijdse manier interpreteert. De grote religieuze en filosofische vragen staan centraal: waarover gaat religie eigenlijk, waarom geloven we in God? Kermani maakt aanschouwelijk hoeveel overeenkomsten er zijn in de verhalen van de heilige boeken van vooral het christendom en de islam. ‘Maar kunnen we dan niet zonder God?’ vraagt zijn dochter. In zijn antwoord haalt Kermani filosofen, schrijvers, theologen en natuurwetenschappers aan. De combinatie van religieuze kennis, persoonlijke uiteenzettingen en poëtisch taalgebruik maakt Een stap dichterbij komen een fijnzinnig en noodzakelijk boek.

€ 26,99

 

Heer leer ons bidden

Soms willen we iets zeggen, maar vinden we niet de goede woorden. Wanneer we willen bidden, is die kans nog groter. Het boek Heer, leer ons bidden biedt een brede waaier aan gebeden, honderd in totaal. De selectie werd gemaakt door mgr Lode Aerts, bisschop van Brugge.

Het gebed vertrekt altijd vanuit het leven en voert er opnieuw naar terug’

Patrick van der Vorst zocht een passend kunstwerk bij elk gebed. Deze combinatie tussen woord en beeld vormt een ideale mix om aan ons verlangen om te bidden tegemoet te komen.

‘Ik ben ervan overtuigd dat kunst een poort kan zijn naar het mysterie van het onzichtbare. Grote kunst is een visuele vorm van gebed’

Een prachtig boek om cadeau te geven.

€ 26,99

 

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie