Nieuws uit de boekwinkel augustus 2023

Het is zomervakantie en dat is een mooie gelegenheid om boeken te lezen over andere landen en andere culturen.
Nagieb Mahfoez (1911-2006) wordt beschouwd als de grootste schrijver van Egypte. Hij schreef 34 romans, verhalenbundels en verscheidene toneelstukken. In 1988 ontving hij de Nobelprijs voor Literatuur. ‘De fluistering van de sterren’, een bundel verhalen, is een aantal jaren geleden gevonden tussen zijn papieren. Mahfoez laat je kennismaken met de bewoners van de wijk Gamaliyya in Cairo, een buurt vol demonen, dans en zoet halva.

€ 20,–

 

Robbert van Lanschot is schrijver, journalist en kenner van het Midden-Oosten. Van de profeet Mohammed weten we vaak niet meer dan dat hij de strenge, onfeilbare stichter van de Islam is.
Maar zijn leven was veel kleurrijker dan de hedendaagse geloofsleer doet vermoeden. Na zijn dood zijn veel relieken bewaard gebleven en allemaal zijn ze omgeven met verhalen. Robbert van Lanschot verdiepte zich in de oude geschriften en reisde de islamitische wereld door op zoek naar die verhalen.
‘De tand van de profeet’ is een origineel verslag van een heel andere, onbekende kant van de islamitische wereld.

€ 24,95
Dr. Yijie Zhuang studeerde archeologie aan de universiteit van Cambridge en richt zich nu vooral op de agrarische geschiedenis van China en Zuidoost Azië.

Welkom in Chang’an in het jaar 17. De Han Dynastie is op zijn hoogtepunt en de hoofdstad van het Chinese rijk is het bruisende middelpunt, zowel op economisch als cultureel gebied. Het is een dynamische en spannende tijd, maar de bevolking worstelt met de gebruikelijke problemen van werk, geld en familie. In 24 uur in het oude China maken we kennis met 24 inwoners van de stad. Aan het woord komen onder anderen een arts, een grafrover, een danseres, een leraar en een vroedvrouw. Hun verhalen, en de kaderteksten met interessante aanvullende informatie, geven ons een helder beeld van hoe het was om in die boeiende tijd te leven.

€ 20,90
Kijk hier voor de nieuwste aanwinsten in de boekwinkel.
Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie