Nieuw in de boekwinkel

Op 8 oktober a.s. geeft Paul Buitenhuis een lezing over de ondergang van de Abdij van Egmond in 1572. Schilderijen van de resten van de oude vervallen abdij zijn beroemd. Mede vanuit zijn rol als vertolker van de Egmondse historie tijdens rondleidingen over het Abdijterrein is Paul nieuwsgierig naar de historische feiten van die ondergang. Tijdens deze lezing neemt hij u mee op zijn zoektocht naar wat er echt is gebeurd, het boek Willem van Oranje in brieven is één van zijn bronnen.

€ 29,95

Heeft u belangstelling voor dit boek dan kunt u het via boeken@abdijvanegmond.nl bestellen bij onze boekwinkel. U krijgt dan 15% korting.

Aanmelden voor de lezing op 8 oktober kan hier.


Etty Hillesum
(1914-1943)  

€ 34,95

Op 9 maart 1941 begint de dan 27-jarige Etty Hillesum een dagboek. Terwijl de nazi’s haar als Joodse vrouw in Amsterdam steeds openlijker vervolgen, getuigt zij van een imponerende geestelijke vrijheid. Haar aantekeningen over de liefde, erotiek, familierelaties, vriendschap, geloof, zinloze haat en lotsverbondenheid zijn hoogstpersoonlijk, zeldzaam eerlijk, en tegelijkertijd volstrekt universeel.

Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. In deze biografie geeft zij een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Etty Hillesum blijkt iemand met vele gezichten, getekend door een beladen familiegeschiedenis, waaraan zij zich tenslotte tóch weet te ontworstelen.

 

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie