Lectio Divina

Nieuwe series Lectio Online najaar 2023

Lectio Divina betekent letterlijk goddelijke lezing, maar je kunt het ook vertalen met ‘geestelijke lezing’ of ‘lezen met het hart’. Het is een manier van lezen die in veel opzichten haaks staat op hoe wij gewend zijn te lezen. Onze manier van lezen is vaak gericht op het vergaren van informatie, het liefst in zo kort mogelijke tijd. Daarbij staat ‘begrijpen’ centraal. Lectio Divina daarentegen is een manier van lezen die erop gericht is te horen wat God vandaag in de tekst tegen ons wil zeggen. Daarin staat ‘ontvangen’ centraal.
Lectio Divina vraagt ons om de vragen waar we mee zitten in ons leven te leggen langs de patronen in de schrift en daarin een manier te vinden die ons volledig de mens helpt te worden die God ons bedoeld te zijn.

Vanaf 4 oktober starten nieuwe series Lectio Divina Online steeds op woensdagochtend van 10:30 uur tot 11:30 uur via Zoom. Deelnemers ontvangen in de week voor de Lectio de Bijbeltekst met begeleidende vragen ter voorbereiding. Meer informatie en inschrijven vindt u hier.

In onze boekwinkel vindt u verschillende boeken over dit onderwerp, een kleine greep:

                   

     € 17,99                                      € 18.95                                € 19.00
Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie