Poustinia: Levenslessen van een Rabbijn

Aanbevolen door de broeders van Egmond:

Poustinia-online wil mensen samenbrengen in een leesgroep om verdiepende gesprekken te voeren met elkaar, persoonlijk en op de inhoud.

We beginnen met Levenslessen van een rabbijn, van Awraham Soetendorp

“Wat ik altijd heb willen doen, is dichterbij komen in de duisternis”

Awraham Soetendorp geboren in de oorlog. De eerste twee jaar van zijn leven bracht hij door op een onderduikadres. Op zijn 25ste begon hij, als jongste rabbijn van Nederland, met ‘het werk van vrede en hoop’. In de media groeide hij uit tot de stem van liberaal-joods Nederland.

Aan de vooravond van zijn tachtigste verjaardag blikt hij terug. Hij deelt de belangrijkste inzichten die hij opdeed in een rijk en bevlogen leven, dat getekend werd door de oorlog en de gevolgen daarvan. Hij zag veel en vaak onmogelijk te dragen verdriet om zich heen. Waar het om gaat, betoogt hij, is dat verdriet en woede uiteindelijk niet de overhand krijgen, maar dat de balans doorslaat naar hoop en optimisme.

Maar wat betekent een moedig en hoopvol leven, voor jezelf en voor de ander? Levenslessen van een rabbijn is een bezield, wijs en noodzakelijk boek over liefde, ankering, over breken en helen, over verzet, verzoening en een goed geweten.

Datum:   vrijdag 6, 13, 20 en 27 oktober 2023

Tijd:        10.30 uur tot 12.00 uur

Leiding:  Janneke Krijger en Frank Roes

Aanmelden: www.poustinia-online.nl

 

 

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie