Introductie ‘Het nat van de Akker’

Toen de heilige Adelbert (Sancti Adalberti) in het jaar 740 stierf, werd hij begraven in Egmond Binnen op een plek die nu de Adelbertusakker heet. Tijdens de opgraving van zijn beenderen in 922 ontstond er spontaan een bron, waaruit vanaf dat moment heilig water ontsproot. Gaandeweg bleek dit water een geneeskrachtig werking te hebben, goed tegen oog- en geestesziekten. Vanuit de historie van de Brouwerij, voegen de brouwers nog iedere dag aan elk brouwsel een beetje van dit heilige water toe.

Toen Brouwerij Egmond hoorde van een actie om de toegangspoorten van de Akker te vervangen vanwege de slechte staat waarin zij verkeren, besloten zij onmiddellijk de helpende hand te bieden. Na overleg met Vader Abt, hebben zij besloten een speciaal amberkleurige biologische abdijbier van 6,3% abv te produceren. Het heeft de naam het “Nat van de Akker” gekregen. Van de verkoop gaat een gedeelte van de opbrengt naar de Akker.

Introductie
De introductie van ‘Het Nat van de Akker’ vindt plaats op vrijdag 9 februari in de Benedictushof van de Abdij om 15.30 uur. U kunt hierbij aanwezig zijn. Er is plaats voor ongeveer 100 gasten, dus wees er snel bij. Uiteraard kunt u hier als eerste dit speciale bier proeven!

Aanmelden introductie en bestellen van het bier
Het bier gaat verkocht worden in sets van twee flessen a 75 cl. tegen de prijs van € 17,50 per set. Hiervan komt een bedrag van € 3,50 per set ten goede aan het onderhoud van de Adelbertusakker.

Het bier kan al per mail besteld worden: info@brouwerijegmond.nl Geeft u daarbij aan hoeveel sets u wilt bestellen en of u aanwezig wilt zijn bij de presentatie op vrijdag 9 februari. Na ontvangst van uw bestelling ontvangt u van de brouwerij een betaalverzoek en de instructie voor afhalen na 9 februari.

‘Het nat van de Akker’ is een éénmalig collectorsitem, bestemd voor het goede doel!

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie