Sterke vrouwen in de Bijbel

Van harte aanbevolen:  Online-cursus van Poustinia
Gods sterke dochters – grote vrouwen in de Bijbel

Steeds meer vrouwen willen een nieuwe weg van innerlijke vrijheid gaan, vertrouwend op hun vrouwzijn en meer bij zichzelf, met alles wat daarbij hoort.
Aan de hand van Bijbelse archetypen worden een aantal Bijbelse vrouwbeelden gepresenteerd, die iedere vrouw in zich draagt. Het gaat over een spirituele beleving die mensen altijd heeft ontroerd en om de kracht en ervaringen die ieder vrouw heeft meegemaakt.
Achter de heilige Benedictus van Nursia stond ook een sterke vrouw, die we vandaag de dag als heilige vereren.
Het is Scholastica, over wie paus Gregorius de Grote schrijft dat ze de zus van Sint Benedictus was. Zo is ze vandaag niet alleen een voorbeeld van haar ononderbroken liefde voor God, maar ook van haar oplettendheid waarmee ze de woorden van Benedictus en daarin het Woord van God in zich opneemt en laat werken.
De vier vrouwen laten zien hoe passie en liefde, vurigheid en koningschap, moederschap en priesterschap, wijsheid en rechtvaardigheidsgevoel, en zachtmoedigheid en strijdlust eruit kunnen zien in ons leven. Met een aanmoediging om deze eigenschappen in het leven toe te laten. Want vrouwen die kunnen genieten van hun individualiteit, worden onafhankelijker en sterker. Ze zijn niet meer de prinses die op de prins wacht, maar Koningin in hun eigen leven.

In de eerste reeks bijeenkomsten bespreken we:
• Debora, de richteres,
• Hagar, de verlatene en door de engel beschermde,
• Hanna, de wijze vrouw,
• Ruth, de vreemde

Datum: vrijdag 1, 8, 15 en 22 september 2023
Tijd: 10.30 uur tot 12.00 uur
Leiding: Janneke Krijger
Aanmelding: www.poustinia-online.nl

 

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie