Standbeeld Eggo onthuld

Sinds gisteren is de Adelbertusakker een kunstwerk en monument rijker. Ter afsluiting van het project Vriendschap van de kinderen van basisschool de Windhoek werd het beeld van Eggo onthuld. Het beeld, gemaakt door Jos Apeldoorn, staat tegenover Adelbert en heeft twee appels in zijn hand. Hiermee is het oudste verhaal van Egmond-Binnen, een verhaal van de vriendschap tussen een vreemdeling en dorpsbewoner, weer compleet.

De kinderen kwamen eerst naar de Abdijkerk. Daar lagen al een jaar lang perkamenten papiertjes waarop de kinderen hun idee, wens of hoop rondom het begrip vriendschap hadden geschreven. Deze werden, vergezeld met een brief van Abt Thijs en Pastoor Nico Knol, in een tijdscapsule geplaatst en gesloten. Vervolgens hebben ze deze samen met een kist appels naar de Adelbertusakker gebracht.

Op de akker werden de kinderen ontvangen door Jos Apeldoorn en de vrijwilligers van de Adelbertusakker, Tineke Roozen, Cor Butter en Rie Apeldoorn. Deze hebben het standbeeld onthuld onder luid applaus van de kinderen. De tijdscapsule is onder het standbeeld geplaatst en isĀ  door Fred Houtenbos dichtgemetseld. Afsluitend heeft iedereen een appel gegeten en het beeld van Eggo bewonderd.

En voor wie het verhaal van Eggo en Adelbert niet kent. Lees hier het verhaal van Adelbert en Eggo in het Vita van St. Adelbert.

Vriendschap wensen van Egmonder kinderen

Abt Thijs tekent de brief.

Jos Apeldoorn en de Tijdscapsule

Tijdcapsule onder het beeld

Onthulling Beeld van Eggo door Cor Butter, Tineke Roozen en Rie Apeldoorn

Het verhaal van Adelbert en Eggo

Beeld van Eggo, gemaakt door Jos Apeldoorn

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie