Geen producten in je winkelmand.

Nieuws

Kruidendag!

Een dagcursus over kloosterkruiden, kruidentuinen en natuur met inspiratie van Benedictus en Hildegard van Bingen

– met verdieping in kruidenkennis van de benedictijn abt Walafried Strabo en benedictines abdis Hildegard van Bingen

–  bezoek aan diverse kruidentuinen van de abdij

–  informatie over de betekenis van kruiden

–  delen in de inspiratie en praktijk van de broeders van de abdij in het kader van het project De levende Aarde.

Inclusief koffie/thee én abdijlunch.

Fermenteren

De broeders ontwikkelden met de mensen van projectgroep Levende Aarde verschillende cursussen met betrekking tot verantwoord en creatief omgaan met de aarde en dus ook met je eigen tuin. De cursus Fermenteren bleek een hit!  Met maximaal 8 deelnemers kunnen we op 24 oktober weer een cursus fermenteren geven. Dit keer hebben we nieuwe recepten voor kimchi , kombucha en kraut op het programma staan . Na een korte inleiding over het hoe en waarom van fermenteren gaan jullie zelf aan de slag. Aan het eind van de middag neem je een aantal potjes met inhoud mee naar huis. Ook zal er weer een en ander te proeven zijn.

Aarden in de zomer: binnen en buiten verbinden

Er zit veel tuin in de liturgie” zei ooit een monnik van deze abdij. “De tuin is humus voor de ziel.” 

Rond het feest van St. Jan, kun je dit ontdekken. We staan in deze 3-daagse retraite stil bij teksten uit het getijdengebed, maar ook bij bloemen, kruiden, groenten en vlinders in de diverse tuinen en kassen van de abdij. Zo kom je op het spoor van hun betekenis als voedsel voor lijf en ziel. Er wordt informatie gegeven over de symboliek van bomen en bloemen, het gebruik van kloosterkruiden en het belang van een gezonde bodem. We  sluiten aan bij het ritme van de monniken en verbinden leven en spiritualiteit van Benedictus met de kloostertuin en het abdijproject  De Levende Aarde. Persoonlijke verdieping staat centraal door buiten met binnen te verbinden en omgekeerd. Dagen om te aarden door zintuigen te gebruiken en in stilte te genieten van de rijkdom van de aarde.

Begeleiding en inleidingen: Tini Brugge samen met broeders en andere betrokkenen bij de abdijtuinen. Verblijf op basis van volpension in het gastenhuis van de abdij.

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2021, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden