Nieuws

Aarden in de zomer – een 4 daagse retraite

Vier dagen om te aarden met je zintuigen en in stilte te genieten van de rijkdom buiten in de natuur en abdijtuinen. Rust om ‘buiten’ met ‘binnen’ je eigen leven en bezieling, te verbinden, ook met het ritme van het getijdengebed.

Dagen met ruimte voor verdieping in diverse bronnen zoals het leven en spiritualiteit van Benedictus, de monniken en hun project  De Levende Aarde. We wandelen buiten in de diverse tuinen en de kas van de abdij en staan stil bij kruiden van Hildegard van Bingen en de benedictijn Walafried Strabo. We ontdekken symboliek van bomen en bloemen.

Binnen verdiepen we ons in teksten in relatie tot de zorg voor de aarde. We luisteren naar verhalen van broeders en tuin- vrijwilligers, hun betrokkenheid in de praktijk en spiritualiteit. “Er zit veel tuin in de liturgie” zei ooit een monnik van deze abdij.“De tuin is humus voor de ziel.” 

Tijdens deze 4 daagse zomerretraite deelt u in het leven van de broeders en verblijft u in een eenpersoonskamer op basis van volpension. Tegen kortingtarief kunt u een extra nacht+ontbijt reserveren tot vrijdagochtend 14 juli.

De Levende Aarde – eendaagse retraite

Een eendaagse retraite rondom de thema’s ecologie en spiritualiteit. ‘De Levende aarde’ is de basis waarmee de broeders van de Abdij voor hun tuin zorgen. Om deze zorg te integreren voor tuin en ziel laten de broeders zich inspireren door de Latijnse woorden Humus, Humidus, Humilitas en Humanitas.  Dit is niet alleen de basis van ‘de Levende Aarde’ maar  ook een basis voor iedereen die een geaarde spiritualiteit zoekt of praktiseert.

Op deze dag nemen broeder Geerard en Tini Brugge de deelnemers niet alleen langs deze vier woorden maar ook langs bomen en kruiden. We putten niet alleen uit oude bronnen maar delen ook een pan soep om met elkaar uit te wisselen. We luisteren niet alleen naar de stilte maar ook naar wat de woestijnmoeders en -vaders en de seizoenen ons te vertellen hebben.

Wees welkom op deze ‘wellnessdag’ voor ziel en lijf en laat je inspireren. De dagretraite vindt plaats in de sfeervolle Buurkerk bij de abdij.

Inschrijfgeld is inclusief materiaal, koffie, thee en lunch.

 

Natuurlijk geschikt – in de Geest van Pinksteren

De Geest waait waar hij/zij wil. Een bijzonder ‘groen’ Pinksterweekend in de Abdij van Egmond waar natuur, symboliek en liturgie de rode draad vormen. Ieder maakt een eigen werkstuk geïnspireerd door één van de gaven of vruchten van de Geest. Gezamenlijk werken we aan de Pinksterschikking in de Abdijkerk. We verdiepen ons in de betekenis van de thema’s rond de Geest,  wandelen in de tuinen voor inspiratie door bloemen, vormen en kleuren.

Er is ruimte voor stilte en we volgen de dagorde van de broeders. De abdij is een plaats waar mensen zich door aarde en hemel laten raken. Deze dagen  zijn een onderdeel van het project ”De Levende Aarde”.

Deze driedaagse retraite verblijft u in het gastenhuis van de abdij in een eenpersoonskamer met eigen douche en toilet op basis van volpension. De prijs is inclusief verblijf, alle materialen, maaltijden, handdoeken en beddengoed.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2023, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden