Veertigdagentijd

Op 2 maart begint de veertigdagentijd en in de boekwinkel is een ruime keus aan boeken ter voorbereiding van deze aanloop naar Pasen.
Een kleine keuze uit het aanbod:

9789085203025 - Veertigdagentijd

De Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer spreekt met zijn krachtige teksten nog steeds heel veel mensen aan, ook al is het meer dan 70 jaar geleden dat hij de dood vond. Dit niet-jaargebonden meditatieve dagboek bevat voor iedere dag een tekst van Bonhoeffer en een prachtige fullcolour foto. Het dagboek is te gebruiken in de 40dagentijd t/m Pasen. Het is geschikt voor individueel gebruik in de stille tijd of voor gebruik in een gespreksgroep of een samenkomst.
€ 14,99 hardcover

Rusten, verlangen en wachten zijn woorden die we associëren met Advent. Augustinus zou er iets aan toevoegen: belijden en prijzen. Dat de hoge God de gestalte van een klein kind aannam, dat is iets om dankbaar voor te zijn en om je diep voor te schamen, aldus Augustinus. Hij kwam naar ons omdat wij niet naar Hem kwamen. Hij bukte omdat wij ons groot maakten. Met Augustinus werpen we een blik in de kribbe. Christus kwam in kleinheid nabij, wat een wonder!
€ 15,99 hardcover

Joris Van Ael is iconenschilder en eminent kenner van de patristische theologie. Hij schilderde voor de Sint-Antoniuskerk van Brasschaat (België) de iconen die Jezus’ lijden en dood afbeelden. In dit boek begeleidt hij de iconen met meditatieve teksten en gebeden.
€ 22,50 hardcover

Bekijk hier de nieuwste aanwinsten in de boekwinkel

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie