Recept: Adelbertuskoeken
We vroegen aan onze kok Tim een mooi paasrecept om te delen in deze nieuwsbrief. Hij kwam met de Adelbertuskoeken. Een heerlijke verwennerij voor bij het paasontbijt of bij de brunch! En makkelijk te delen met velen.
Recept Adelbertuskoeken
Benodigdheden:
- 3 appels ( Elstar, Goudreinet of Wellant)
- 175g Rozijnen
- 200g Roomboter op kamertemperatuur
- 200g Suiker
- 200g Zelfrijzend Bakmeel
- 4 Eieren
- 1 zakje Vanillesuiker
- Snuf zout
- Kaneel
- Suiker
- Citroensap
Recept:
- Spoel de rozijnen onder heet water af om eventuele bestrijdingsmiddelen te verwijderen en laat ze vervolgens in warm water wellen.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in halve ringen.
- Dep de rozijnen droog, doe ze met de appels in een kom en voeg naar smaak suiker, kaneel en citroensap toe. Meng alles goed en laat het even rusten.
- Klop de boter samen met de 200g suiker en vanillesuiker tien minuten lang met een mixer met garde mooi luchtig.
- Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix steeds goed door.
- Zeef nu het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoorheen en mix alles door tot een mooi egaal beslag.
- Spatel nu het appel-rozijn-mengsel erdoorheen zodat alles goed door het beslag zit.
- Neem een rechthoekig bakblik, bekleed met bakpapier en doe het beslag erin en spreid alles gelijk uit.
- Bak de Adelbertuskoek in een op 160 graden voorverwarmde (hetelucht)oven gedurende ongeveer 75 minuten gaar.
- Laat de koek afkoelen, haal daarna uit het bakblik en snijd in vierkante blokken.