Inspirerende lezingen

Maand van de Bijbel

Andries Knevel komt naar Abdij van Egmond om samen met Leo Fijen te spreken over de toekomst van kerk en geloof. Ze schreven elkaar daarover brieven voor het Essay van de Maand van de Bijbel. En ze zullen spreken over de huidige situatie van kerk en geloof, over de obstakels, maar vooral over de hoop en het perspectief. En ze komen met voorbeelden uit de praktijk, want beiden reizen vaak door het land en zien overal tekenen van hoop. Daarover zullen ze vertellen, maar ook in gesprek gaan met de aanwezigen, onder leiding van Daniél Gillissen, adjunct-hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad. Want deze christelijke krant is partner in de Maand van de Bijbel en biedt hun abonnees deze lezingen aan als publieksevenement in de Maand van de Bijbel.
Dit evenement vindt plaats op zaterdag 4 februari 2023 van 13.30 tot 15.30 uur. Toegang kost € 10.00 Aanmelden

In gesprek met Vonne van der Meer

Vonne van der Meer – bekend van haar boeken over Vlieland en op latere leeftijd katholiek geworden – heeft een prachtig  boek geschreven over de zeven sacramenten. Met haar vragen en ervaringen als nieuwe katholiek gaat ze in gesprek met priester Nico de Gooijer die haar toestemming gaf om deze gesprekken te publiceren. Dat levert een wonderschoon boekje op. Daarover gaat Vonne van der Meer op 15 februari in gesprek met Leo Fijen als gespreksleider en met de deelnemers die in groepjes uiteengaan om over hun ervaringen met de sacramenten te spreken. Een leerzame middag die inspireren kan om anders naar de sacramenten te kijken en deze tekens van genade te ervaren. Woensdag 15 februari 2023 van 13.30 uur tot 17.00 uur. Aanmelden

Thomas Quartier over het sterven van zijn moeder

Bij het begin van de veertigdagentijd, op de dag van de sterfelijkheid, komt Thomas Quartier naar de Abdij van Egmond om in de Benedictushof te spreken over het sterven van zijn moeder. Zij overleed begin september 2022, in de laatste maanden van haar zoon als Theoloog des Vaderlands.
Hij heeft daar toen nimmer over gesproken, maar wel een dagboek bijgehouden rond dat ene thema: een zoon aan het sterfbed van zijn moeder, een zoon die ook monnik is.
Het dagboek verschijnt op Aswoensdag 22 februari 2023 als boek, Thomas Quartier zal bij de presentatie spreken over dat verlies en over de betekenis daarvan in zijn leven als zoon en als monnik. Bij iedere dag is er een liturgische reflectie samen met een gebed. Woensdag 22 februari van 14:00 uur tot 16:00 uur. Aanmelden

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie