Expositie Huug Zentveld

 

“Als vaste bezoeker van de abdij en omdat ik 80 jaar jong ben geworden, hebben vader-Abt en de monniken mij een twee maanden durende solo-expositie aangeboden in de Benedictushof van de Abdij”, staat er te lezen in de uitnodiging die Huug wijd en zijd heeft verspreid.

Als telg uit een zeer creatief gezin kon het haast niet uitblijven dat de vonk ook op hem zou overslaan. Huug Zentveld (geboren 18 juni 1940 te Egmond-Binnen) heeft in zijn 30-jarige loopbaan in het stukadoorsvak de mooiste dingen mogen maken o.a. enkele beelden voor de Egmonden, in opdracht van woningbouwvereniging Sint-Jozef. Maar deze duizendpoot is zich ook gaan toeleggen op het maken van grafstenen waarin hij helemaal zijn eigen ideeën kwijt kan.

Met schilderen is Huub Zentveld al jong begonnen en trachtte hij aan te sluiten in de surrealistische stijl van Dali, Daveaux en Willink. Later is hij een andere richting ingeslagen van veel directer werken, wat ook zeker beter bij zijn aard en gevoelsleven past. Als groot aanhanger van de Haagse en Bergense school zal men zeker overeenkomsten terugzien in zijn werk.

“De grootste passie is het figuratieve zoveel mogelijk in stand te houden, waarin vooral de mens met alles daarom heen centraal staat”.

Huug vormt al meer dan 25 jaar samen met Jos Apeldoorn en Erik Baart het schilder collectief ‘Hallem’. In stijgende lijn hebben de drie hun stijl en werk steeds weten te verbeteren en hebben inmiddels in vele delen van het land geëxposeerd tot zelfs op de eilanden toe.
Ook de Kunst10Daagse in Bergen, waar het collectief al verschillende jaren exposeert in het Oude Raethuys, trekt nog steeds veel belangstellenden. Daarnaast hebben ze ook vaak geëxposeerd in buurland België, in zusterstad Zottegem in het kasteel van hun Egmondse Graaf Lamoraal.

Maar nu is de Abdij van Egmond aan de beurt.
Van 3 augustus to eind september exposeert hij in de Benedictushof. Deze mooie overzichtstentoonstelling van het werk van onze Egmondse Huug mag u zeker niet missen. De Benedictushof is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur.

U ben van harte welkom, de koffie staat klaar. De kans is groot dat Huug zelf ook aanwezig is tijdens zijn expositie om u te ontvangen en uitleg te geven over zijn uitgebreide werk. Natuurlijk is zijn werk te koop.

Graag tot ziens.

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden