Aanbevolen: Online cursus Poustinia

De docenten van Poustinia online (oblaten van onze abdij) bieden in januari 2022 een vervolg aan voor de online leesgroep “Genesis”.

In dit wereldwijd gelezen standaardwerk bespreekt rabbijn Jonathan Sacks de belangrijkste Genesisverhalen. Hij leest ze door een groothoeklens: hij legt verbanden met de Thora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven.

In het eerste traject stonden we stil bij de oorsprongsverhalen en in het nieuwe jaar vervolgen we het boek met de parasja’s over Abraham. Ook als u de eerste serie niet hebt meegemaakt, kunt u toch inschrijven en kennis maken met een schat aan informatie, niet alleen over Genesis, maar ook over het joodse denken in het algemeen. Voor liefhebbers van de Bijbel zijn dit werkelijk adembenemende stukken tekst. Zowel de wijsheid van oude commentatoren als moderne wetenschappers neemt Sacks mee in zijn betoog en hij voert ons zo mee op de reis door de Thora.

Werkwijze: Voorafgaand aan de bijeenkomst worden thuis de parasja’s gelezen. Boek is verkrijgbaar bij uitgeverij Skandalon.

De vier sessies omvatten studie, reflectie, discussie. Voor meer informatie en aanmelden: https://poustinia-online.nl/

Data:  Vrijdag 7, 14, 21 en 28 januari 2022

Tijd:    10.30 uur tot 12.00 uur

Begeleiding: Janneke Krijger en Roel van der Voort

Aanmelding: info@poustinia-online.nl

Na aanmelding ontvangt u een code om te kunnen inloggen via Zoom.

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie