Nieuws

Van je hoofd naar je hart, eendaagse retraite

Hoe kunnen we in deze tijd van prikkels en informatie toch nog inspiratie vinden en leerling zijn? In de geest van St. Benedictus staan we deze dag stil bij meditatief lezen en de stilte. We oefenen met korte oude teksten door ze te lezen in slow-motion, onder een boom of door woorden weg te strepen. De teksten zullen gaan over de stilte en ons hart. Zo hopen we dubbel zo veel te oefenen om van ons hoofd naar het hart af te dalen.

Monastieke begrippen: Lectio Divina, Scriptorium, Leegte, Balans, Wederkerigheid.

Deze cursus maakt deel uit van : Oefenschool van St. Benedictus: een serie eendaagse retraites waarbij we, geïnspireerd door St. Benedictus, oefenen in het mens zijn. Verdeeld over het jaar zijn er een aantal dagen met thema’s zoals: je eigen levensregel schrijven, van het hoofd naar het hart en het ritme van het lijf en stilte.

Esther Kouw en Broeder Geerard nemen jullie stap voor stap mee om je uit te dagen even los te komen van de hectiek van alledag, te vertragen en bewuster te worden van jezelf en je omgeving. Ideaal voor wie eens een dag klooster wil uitproberen of verdieping zoeken.

De dag duurt van 10.30 uur tot 16.30 uur en is inclusief koffie/thee en een kloosterlunch.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2024, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden