Geen producten in de winkelwagen.

Nieuws

Het kerstverhaal in één lijn door Anky Floris

Anky Floris heeft 18 kunstwerken gemaakt die het kerstverhaal op een eigentijdse manier uitbeelden. Zij nodigt u uit om in het restaurant van de abdijwinkel langs te komen en naar het kerstverhaal te komen kijken. De expositie duurt tot 6 januari 2023.

.. Anky Floris
Anky maakt levens-kunst en meeleefkunst in de vorm van Beeldhaiku, tekeningen uit één lijn, die door hun eenvoud een grote zeggingskracht hebben. De werking van licht is daarbij een belangrijk element.

Zij combineert tekenen met het gebruik van digitale technieken. Van haar hand verschenen ook wenskaarten, het levenskunstspel, gedichtenbundeltjes en kleurboeken, waaronder een kerst-kleurboek.
Deze producten zijn in de abdijwinkel te koop. Meer informatie: www.ankyfloris.nl

Anky Floris begeleid de maandelijkse stiltewandelingen vanuit de Abdij van Egmond

Kerststallen tentoonstelling

Op 15 november opent vader-abt Thijs Ketelaars de grote expositie van kerststallen in Benedictushof, de gastvrije ruimte in Egmond-Binnen waar de monniken de deuren openen voor mensen in de abdijwinkel, de horeca of de boekhandel.

Die ruimte is omgetoverd tot één grote expositie rond kerststallen, in het jaar dat we vieren dat Franciscus 800 jaar geleden de eerste levende kerststal bouwde, in Greccio. Over de betekenis van die kerststal en over de gedachten daarbij van Franciscus van Assisi zal Gerard Pieter Freeman, leken-franciscaan en kenner van het leven van Franciscus, het woord voeren.

Daarnaast is er de presentatie van het gebedenboek rond kerststallen dat in een oplage van meer 20.000 exemplaren verspreid is in kerken, kloosters en priorijen in Nederland en Vlaanderen. Prominente christenen hebben in dat gebedenboek beschreven wie hun favoriete figuur in de kerststal is en wat zij graag bidden rond die figuur. Een aantal van die auteurs zal bij de presentatie aanwezig zijn, zoals Isabella Wijnberg, Gerard Mathijsen, Rob Hoogenboom en Juliëtte van Deursen.

Opening kerstmarkt en presentatie gebedenboek over kerststallen, om 14:00 uur in Benedictushof. Toegang is gratis.

Tentoonstelling over Adelbert

Dit jaar is het precies 1100 jaar geleden dat het gebeente van de Heilige Adelbert vanuit zijn grafkapel werd overgebracht naar het kleine houten klooster van zusters dat door Graaf Dirk I gebouwd was op een van zijn landgoederen. Dit was op de plaats van de huidige Abdij. Om dit te gedenken, en te vieren natuurlijk, zullen er dit jaar enkele momenten zijn waarbij wij als communiteit stil zullen staan bij deze feestelijke gebeurtenissen.

Geopend vanaf 16 juni 2022.

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2022, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden