Expositie Kalligrafie

Margreet Wants is kalligraaf en werkt in het atelier van de kaarsenmakerij. Ze beschildert kaarsen en kalligrafeert teksten in opdracht. Vanaf 4 maart tot eind april is haar werk te zien in de Benedictushof.

Het werk wat u in deze zaal ziet hangen is kalligrafiewerk. Nee, geen letters met krullen, of grote versierde letters met bloemenranken die u wellicht kent van oude manuscripten. Hier ziet u moderne kalligrafie. Gewerkt vanuit de ziel van de kalligraaf. Grofweg geschreven in snelheid om hetgeen wat Margreet op haar hart heeft aan het papier toe te vertrouwen. Maar ook in alle precisie getekende letters vol verdriet en gevoel.

In 1978 startte Margreet met kalligrafie lessen op de Grafische school in Amsterdam. Als onderdeel van de opleiding reclame tekenen leerde zij daar ook lettertekenen en -ontwerpen.

Vanaf 1982 maakt Margreet kalligrafie opdrachten en geeft zij les in kalligrafie. Hieruit voortvloeiend startte zij in 1999 een postorderbedrijf in kalligrafie materialen en dat breide in 2003 uit met het uitgeven van het kalligrafie tijdschrift Letterpalet.

Ondanks haar drukke werkzaamheden van de webshop, het tijdschrift, de opdrachten en de cursussen en workshops maakt Margreet graag “vrij” werk. Bijzondere gebeurtenissen ‘van haar afschrijven’ is een goede manier van verwerking.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingsuren van de winkel t.w.:  van 11:00 uur tot 16:30 uur op dinsdag t/m zaterdag.

Wilt u meer weten over de werkstukken die u heeft gezien bij de expositie, kunt u contact opnemen met:

Margreet Wanst
Telefoon: 06-40105266
calliart@kalligrafie.com

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie