Expo: Zie de mens

Opening nieuwe expositie Benedictushof.

Vanaf dinsdag 16 januari 2024 kunt u in de Benedictushof de foto-expositie  ‘Zie de mens’ van Reiny Bourgonje komen bezichtigen. Zij fotografeert jongeren en kinderen met verschillende achtergronden, onder wie veel vluchtelingen- en adoptiekinderen.

Deze Friezin belicht hiermee een zeer actueel thema; rond kinderen van vluchtelingen woedt op dit moment een heftige discussie over opvang en asiel. Met de titel ‘Zie de mens’ kiest Reiny Bourgonje voor de mens achter deze discussie. Ze ziet in elke vluchteling of adoptiekind een mens, vaak met donkere kleuren en altijd geschilderd in de stijl van de Oude Meesters. In de 16e eeuw hadden deze kinderen helemaal geen kans, in deze tijd is de expositie een oproep van de kunstenaar en van de Abdij om steeds de mens te blijven zien.

De opening is op 16 januari 2024 om 14:30 uur. Reiny Bourgonje, is zelf aanwezig en zal een toelichting geven bij haar foto’s.

De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de abdijwinkel: dinsdag t/m zaterdag van 11:00 uur tot 16:30 uur. De expo duurt tot 15 maart 2024.

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie