60 jarig Professiefeest abt Gerard Mathijsen

Feest op vrijdag 24 april 2020 in de abdij van Egmond.

Vader abt viert aanstaande vrijdag zijn diamanten professiefeest. In deze Coronatijd is het helaas niet mogelijk een groots feest aan te richten met een openbaar toegankelijke eucharistieviering en receptie. Dat is jammer voor de jubilaris zelf, maar vooral ook voor zijn familie, vrienden, bekenden en relaties. Het zal dus beperkt blijven tot een viering in de besloten kring van onze bescheiden communiteit.

Maar ook al zijn we een kleine gemeenschap, vitaal zijn we wel net als vader abt zelf. U kunt sinds kort veel van onze vieringen volgen via onze website www.abdijvanegmond.nl, op facebook en youtube.

Een viering samen met u in de abdijkerk is dus niet mogelijk, maar we nodigen u uit bij de feestelijke eucharistieviering en avonddienst via internet waar we met u bidden en dank zeggen voor het diamanten jubileum van vader abt. U kunt vrijdag aanstaande vanaf 9.15 uur via onze website aansluiten bij de eucharistie van 9.30 uur  en vanaf 16.45 uur voor de avonddienst die om 17.00 uur begint. Het liturgieboekje kunt u hier vinden.

Zoals u weet hecht vader abt veel waarde aan de mogelijkheden van moderne communicatiemiddelen. De laatste maand is gebleken dat het streamen van onze kerkdiensten via facebook en youtube zeer op prijs wordt gesteld door een groot publiek. We maken hierbij gebruik van simpele middelen waardoor beeld en geluid te wensen overlaten. Omdat we ook in de toekomst mensen die niet in onze kerk kunnen komen van dienst willen zijn, is professionele apparatuur, zoals camera’s, mengpaneel en microfoons vereist. Mocht u denken aan een passend cadeau, dan zou een bijdrage in de kosten van deze apparatuur door vader abt zeer op prijs worden gesteld.

Uw gift kunt u storten op rekeningnummer NL61 INGB 0000 264314  t.n.v. Sint Adelbertabdij onder vermelding van ‘cadeau vader abt’.

We danken u bij voorbaat namens vader abt en hopen u vrijdag 24 april online te mogen ontmoeten.

Met hartelijke groet en tot ziens,

in gebed verbonden, geestelijk of online,

De monniken van de abdij van Egmond

(Foto: br. Geerard Labeur)

Volgend artikel Bekijk het overzicht
Agenda
3 Activiteiten
Bekijk alle
Gastenverblijf
Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem mag komen.
Meer informatie