Geen producten in je winkelmand.

Uit de boekwinkel

Er komen regelmatig nieuwe boeken binnen en we willen er twee wat meer aandacht geven. Twee nieuwe boeken uit de monastiek, eentje die verhaalt over het prille begin van het monnikenleven en een fotoboek over de inzegening van een abt.

Het prille begin van het monnikenleven was rond de jaren 300 tot 500 in Egypte waar mannen en vrouwen zich terugtrokken in de woestijn op zoek naar een ascetisch leven van verzaking aan de wereld. Uit de wereld van deze woestijnvaders en ook moeders zijn spreuken en kleine verhaaltjes bewaard gebleven en deze zijn vertaald door de Vertaalwerkgroep van de Sint-Adelbertabdij.

Bij die zoektocht ging het altijd weer om de juiste weg, de juiste maat, de juiste tijd en vooral de juiste instelling waarmee de ascese werd beoefend.

Van hieruit heeft het monnikenleven zich verspreid over Europa en zo zijn we 1500 jaren later in Egmond getuige van de inzegening van een nieuwe abt in de Abdij van Egmond. Vanwege de pandemie kon deze inzegening niet in de openbaarheid plaatsvinden, maar Armando Jongejan heeft een prachtig fotoboek gemaakt over deze plechtigheid. De oplage van dit fotoboek is beperkt. Er zijn al een aantal boeken verkocht bij voorintekening. Maar er is nog een aantal beschikbaar. Wilt u er graag eentje hebben, neem dan contact op met de boekwinkel. Zolang de voorraad strekt.

€ 19,90 Stemmen uit de stilte, vaderspreuken uit de Egyptische woestijn

€ 25,– Abtszegening

Bekijk hier de andere nieuwe aanwinsten

Nieuwsbrief

Schrijf u vrijblijvend in en blijf op de hoogte van de activiteiten van Abdij van Egmond.

We respecteren uw privacy. Sint-adelbertabdij zal uw e-mailadres nooit delen met derden.
© 2021, Abdij van Egmond Algemene voorwaarden